Teknoloji

Koronavirüs salgını Kickstarter’ı da vurdu

perry chen kickstarter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel koronavirüs salgını, kitle fonlama projelerini de olumsuz etkilemiş durumda. Kitle fonlama platformu Kickstarter‘ın CEO’su Aziz Hasan tarafından Kickstarter çalışanlarına gönderilen şirket içi açıklama, bu durumu net şekilde gözler önüne seriyor.

The Verge sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, salgın döneminde kitle fonlama projelerinin sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 35 oranında azaldı. Hasan, kısa vadede işlerin toparlayacağına dair net bir işaretin bulunmadığına da dikkat çekti.

Projelerdeki bu keskin düşüş, Kickstarter’da işten çıkarma konusunu da gündeme getirdi. Henüz bu konuda kesin bir karar verilmezken; maliyetlerin azaltılması için yönetim kademesinin maaşlarında indirim, yeni işe alımları sınırlamak ve yeni boşalan pozisyonları doldurmak için seçici davranmak gibi seçenekler de değerlendiriliyor.

Hasan, açıklamasında çalışanların belirsizliğin bir kısmını yüklendiğini belirtti. Kitle fonlama platformunun CEO’su endişeleri gidermek için sürecin “dikkatli ve şeffaf” şekilde yönetileceğinin sözünü de verdi. Açıklamada Kickstarter’ın önümüzdeki yıllarda da projeleri destekleyebilmesinin hedeflendiğinin altı çizildi.

Kickstarter evde geliştirilen projelerin desteklenebilmesi adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Ancak bu çalışmalar, koronavirüs salgınının daha büyük ölçekli sonuçlarının gölgesinde kalıyor. Tedarik, üretim ve lojistikte yaşanan sıkıntıların yanı sıra salgından ekonomik açıdan etkilenenlerin fazlalığı da projelerin maddi destekçi bulmasını zorlaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER