Teknoloji

Microsoft Xbox 360 üretimini sonlandırıyor

microsoft xbox 360Microsoft Xbox 360 üretimini sonlandıracağını açıkladı. Şirket, böylelikle 10 yılı aşkın bir süre boyunca devam eden bir süreci nihayete erdirmiş olacak. Resmi Xbox blogunda şirketin Xbox’tan sorumlu yöneticisi Phil Spencer’ın imzasıyla yapılan açıklamada, Xbox 360’ın şirketteki herkes için pek çok şeyi ifade ettiği belirtildi. Ürünle muhteşem bir seri yakaladıklarını söyleyen Spencer, 10 yıldan uzun geçmişi bulunan bir ürünü üretmekte yaşanan sıkıntıların kendilerini zorlamaya başladığını ifade etti. Bu nedenle yeni Xbox 360 konsolların üretimini sonlandırdıklarını söyleyen Spencer, stoklarındaki mevcut Xbox 360 konsolların satışını sürdüreceklerini, bulunabilirliğin ise ülkeye göre değişeceğini dile getirdi.

2005’in sonlarında satışa sunulan Xbox 360, büyük başarı kazanmış ve 80 milyonu aşan bir satış rakamına ulaşmıştı. Selefi orijinal Xbox’ı geride bırakan konsol, Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki yerini de sağlamlaştırmıştı. Xbox 360’ın halefi Xbox One ise 2013’ün sonlarında satışa sunulmuştu. Son haberler, Microsoft’un güncellenmiş bir Xbox One versiyonu üzerinde çalıştığı iddiasını gündeme taşısa da, şirket şu an için bu iddiayı yalanlar nitelikte açıklamalar yapıyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, mevcut Xbox 360 konsollarının hem donanım hem de yazılım açısından desteklenmeye devam edeceği belirtildi. Xbox 360 için kullanılan Xbox Live sunucularının çalışmaya devam edecek olması, devam eden desteğe örnek olarak gösterilebilir. Böylelikle Microsoft Xbox 360 kullanıcıları çevrim içi ortamda oyun oynamaya devam edebilecek.

Xbox 360 için yolun sonunun yaklaştığına dair işaretler bir süredir veriliyordu. Microsoft, geçtiğimiz yılın sonlarında bazı Xbox 360 oyunlarının Xbox One üzerinde oynanabilmesini mümkün hâle getirmişti. Yine de, 10 yılı aşkın bir süre boyunca üretimde kalmanın bir konsol için kayda değer başarı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER