EğlenceManşetler

Microsoft dört Xbox oyununu PlayStation ve Nintendo Switch’e götürüyor

microsoft xbox activision blizzard

Microsoft Xbox stratejisinde önemli bir değişikliği hayata geçiriyor. Şirket, daha fazla Xbox oyununun diğer platformlarda oyuncularla buluşacağını açıkladı. Burada kastedilenlerin PlayStation 5 ve Nintendo Switch olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Bu konsolların ikisinin de Xbox Series X ve S’e kıyasla daha fazla sattığını belirtmekte fayda var. Microsoft’un yeni nesil konsollarının toplam satış sayısının 27 milyon civarında olduğu tahmin edilirken; son açıklanan verilere göre, PlayStation 5’in satış sayısı 54.8 milyon oldu. Nintendo’nun toplam Switch satış sayısı ise yaklaşık 140 milyonu bulmuş durumda.

Resmi Xbox podcast’inin son bölümünde konuşan Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, ekibinin oyunlardan dördünü diğer konsollara getireceğini açıkladı. Bu oyunların hangileri olacağı açıklanmadı. Ancak söylentilerin aksine Starfield, Indiana Jones ve Great Circle şimdilik PlayStation 5 ve Nintendo Switch’e gelmeyecek. İlk etapta Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Halo ve Gears of War’un diğer konsollara ekleneceği söyleniyor.

Spencer, PlayStation ve Switch’e gelecek olan Xbox oyunlarının en az bir yıldır Xbox ve PC’de olduğunu doğruladı. “Oyunlardan birkaçı topluluk odaklı oyunlar, yeni oyunlar, örneğin Xbox ve PC’de tam potansiyeline ulaşmış bir serinin ilk versiyonları; her zaman büyüme oluyor, yatırım yapmaya devam etmek istediğimiz seriler var içinde” dedi.

Spencer sözlerine şöyle devam etti: “Diğer oyunlardan ikisi, hiçbir zaman platforma özel olarak tasarlanmaması amaçlanan daha küçük oyunlar ve bunun etrafında dönen tüm tantanalar, ancak ekiplerimizin gerçekten inşa etmek istediği ve ne olursa olsun stüdyolarımızdaki yaratıcı çabaları desteklemeyi sevdiğimiz oyunlar. boyutunda. Xbox ve PC’de tam potansiyellerini fark ettikleri için, diğer platformları bu oyunlardan daha fazla iş değeri elde etmek için kullanma fırsatı görüyoruz, bu da bize bunların gelecekteki versiyonlarına yatırım yapmamıza olanak tanıyor.”

Microsoft Gaming CEO’su, şimdilik dört oyundan daha fazlasını diğer platformlara açmayı taahhüt etmeyeceklerini belirtti ve diğer platform kullanıcılarının “Her Xbox oyunu benim cihazıma da gelecek” beklentisine girmemelerini önerdi. Spencer, ekibinin ilk dört oyunun etkisine göre yol haritasını şekillendireceğini dile getirdi.

Spencer’a göre, bunlar şirketin stratejisinde büyük bir değişikliğe işaret etmiyor. Xbox’ın felsefesinin oyunculara bulut dahil her yerden oyun erişimine yardımcı olmak olduğunu belirten Microsoft Gaming CEO’su, diğer konsollara açılımı da bunun bir parçası olarak görüyor.

Xbox’ın resmi blogunda da konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Bu oyunları daha fazla oyuncuya sunarak yalnızca bu oyunların erişimini ve etkisini genişletmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bu oyunların gelecekteki sürümlerine veya birinci taraf portföyümüzdeki başka yerlere yatırım yapmamıza da olanak tanıyacağız. Ayrıcalıklılığa yaklaşımımızda köklü bir değişiklik yok.”

Oyun İçeriği ve Stüdyoları Başkanı Matt Booty, podcast’te Xbox’ın birinci taraf oyunlarını çıkış tarihinde Game Pass’te yayınlamaya devam edeceğini ve “Game Pass’in yalnızca Xbox’ta mevcut olacağını” kaydetti. Yine de Booty, Microsoft’un daha fazla oyununu daha fazla oyuncuya sunmak istediğini kabul etti.

Bu arada Xbox Başkanı Sarah Bond, oyuncuların Microsoft’un konsol donanımı işinden çıkmak istemediğine dair güvence verdi. Bond, ekibin bu yılın sonlarında donanım konusunda bazı heyecan verici şeyler paylaşacağını da dile getirdi. Önceki sızıntılar, Microsoft’un Xbox Series X’in gelişmiş Wi-Fi bağlantısına ve daha fazla güç verimliliğine sahip tamamen dijital bir sürümünü geliştirdiğini göstermişti.

Microsoft yeni nesil Xbox için çalışmalara da başladı

Microsoft bir yandan da yeni nesil Xbox için çalışmalarını sürdürüyor. Bond, “Aynı zamanda yeni nesil yol haritasına da yatırım yapıyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Ve bizim asıl odaklandığımız şey, bir donanım neslinde şimdiye kadar görebileceğiniz en büyük teknik atılımı sunmak; bu da bunu oyuncular için, yaratıcılar ve oluşturdukları vizyonlar için daha iyi hale getiriyor.” Geçtiğimiz eylül ayında çıkan bir sızıntı, bir sonraki Xbox’ın 2028’de gelmesinin planlandığını ve “bulut-hibrit oyunları” destekleyeceğini belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER