Teknoloji

Yeni nesil Xbox, “büyük bir teknik sıçrama” yapacak

xbox yeni nesil

Microsoft’ta Xbox Başkanı olarak görev yapan Sarah Bond, resmi podcast’te yeni nesil Xbox hakkında önemli bir ipucu verdi. Bond, yeni nesil konsolun şimdiye kadarki en büyük teknik sıçramayı yapacağını belirtti. Burada yeni Xbox’tan bahsedildiğini tahmin etmek pek zor değil.

Daha önce Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer, şirketin Windows’u avuçiçi cihazlar için optimize etmeye çalıştığını belirtmiş ve bu tarz bir teknik atılımın gerçekleştirilmesi durumunda elde taşınabilen bir Xbox cihazının da muhtemel olduğunu dile getirmişti.

Yeni nesil Xbox hakkında ilk detaylar yıl sonunda paylaşılacak

Bond, Microsoft’un yeni nesil konsol hakkında 2024’ün sonları itibarıyla daha fazla detay paylaşacağını da belirtti. Burada bahsedilen “en büyük teknik sıçrama” ile ilgili önemli detayların açıklanması bekleniyor. Yeni konsolun sadece oyuncuların değil, içerik yapımcılarının da işine yarayacağı söyleniyor.

Microsoft’un yeni konsol dışında başka hazırlıklarının da olduğu konuşuluyor. Bunlar arasında optik sürücüsü olmayan Xbox Series S ve yeni oyun kontrolcüsü de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER