Teknoloji

Xbox ve PC Game Pass’in yeni abone kazanma hızı düşüyor

xbox game pass

Microsoft, şubat ayı itibarıyla PC ve Xbox Game Pass abonelik servisinin toplam kullanıcı sayısının 34 milyona ulaştığını açıkladı. Yazılım devi, bu sayıyı Xbox’ın gelecek planlarını paylaştığı blog yazısında verdi.

Son rakam, Game Pass büyümesinin büyük ölçüde yavaşladığını ortaya koyuyor. 2017’de kullanıma sunulan Game Pass, 2020’nin nisan ayı itibarıyla 10 milyon aboneye ulaşmıştı. Bunu takip eden beş ayda 5 milyon abone kazanan servis, 2021’in ocak ayı itibarıyla 18 milyon aboneye ulaştı ve yıl başına yüzde 90’lık bir büyüme hızı yakaladı.

Bir yıl sonra şirket, Game Pass’in 25 milyon aboneye sahip olduğunu duyurdu. Game Pass, son iki yılda 9 milyon yeni abone kazandı. Bu da yıllık ortalama yalnızca yüzde 18’lik bir artış anlamına geliyor.

Game Pass Xbox ve PC’ye özel kalmaya devam edecek

X

Game Pass, oyuncuların konsollarında veya bilgisayarlarında oynayabilecekleri, gelişen oyun kitaplığına sınırsız erişim için Microsoft’a aylık bir ücret ödemesine olanak tanıyor.

Microsoft yöneticileri, Xbox oyunlarını, her ikisi de Xbox’tan çok daha fazla kullanıcıya sahip olan PlayStation 5 ve Nintendo Switch dahil olmak üzere daha fazla platforma getirme planlarını açıklamıştı. Ancak bu plan Game Pass’i diğer platformlara açmayı kapsamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER