Teknoloji

Disksiz ve beyaz Xbox Series X’in görüntüleri sızdırıldı

xbox series x

Microsoft, Xbox Series X oyun konsolunun disk sürücüsü olmayan beyaz renkli bir versiyonunu hazırlıyor gibi görünüyor. Söz konusu konsola ait olan görseller, Exputer sitesi tarafından paylaşıldı. Bu fotoğraflar mevcut Series X ile oldukça benzer bir tasarımın beyaz renk eşliğinde sunulacağını gösteriyor.

Beyaz kaplama, Microsoft’un Xbox Series S’in “robot beyazı” seçeneğinde tercih ettiği ton ile bire bir aynı gibi görünüyor. Exputer’in haberine göre, beyaz renkli Series X bazı güncellenmiş bileşenlerle gelecek. Bunlar arasında konsolu soğutmak için kullanılan soğutucu da yer alıyor.

Daha önce çıkan haberlerde beyaz Xbox Series X’in haziran veya temmuz ayında mevcut modelin 499 dolarlık fiyat etiketinden 50 ya da 100 dolar daha ucuza satışa sunulabileceği belirtilmişti. Eğer disksiz Series X konsol piyasaya çıkarsa, bu sinyalleri daha önce görülen “geliştirilmiş ve yükseltilmiş” Series X’in satışa sunulacağının ertelendiği anlamına gelecektir.

Microsoft “Brooklin” kod adıyla daha güçlü bir Xbox Series X de hazırlıyor

Daha güçlü ve geliştirilmiş Series X, şirket içinde “Brooklin” kod adıyla anılıyor. Bu konsolun mevcut konsoldan veya bahsi geçen beyaz Series X’e kıyasla daha silindirik bir tasarıma sahip olacağı ve aynı zamanda disk sürücüsünün bulunmadığı belirtilmişti.

Microsoft’un Brooklin’i kasım ayında 499 dolar karşılığında satışa sunacağı söyleniyor. Şirketin oyun şefi Phil Spencer, geçtiğimiz eylül ayında sızıntılar hakkında konuşmuş ve planların değişebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: “Ekibimizin çalışmalarının bu şekilde paylaşıldığını görmek zor çünkü çok şey değişti ve şu anda ve gelecekte heyecanlanacak çok şey var. Gerçek planları hazır olduğumuzda paylaşacağız.”

İLGİLİ HABERLER