Microsoft, Chrome OS'e rakip olarak tasarladığı Windows'un yeni versiyonu Windows 10 S'e olan yaklaşımını değiştiriyor. Yazılım devi Windows 10 S'i Windows'un eğitim müşterilerine özel, sadece Microsoft Store uygulamalarını çalıştıran bir
Windows 10, bir ölçüm şirketinin yaptığı son analizlere göre, pazar payında Windows 7'yi en sonunda geride bırakmayı başardı. Statcounter'ın Ocak 2018 istatistiklerine göre yaptığı çalışma, Windows masaüstü işletim sisteminin pazar
Microsoft Office 2019 ile ilgili bir haber paylaştı. Buna göre, uygulamalar sadece Windows 10'da çalışacak. Windows ve Office'in servis ve desteği içi hazırlanmış bir destek makalesinde Microsoft, Office'in en son
Microsoft Windows 10 deneyiminde devrim etkisi oluşturabilecek yeni bir sürüm üzerinde çalışıyor. Hâli hazırda "Polaris" kod adıyla anılan bu sürümün geleneksel masaüstü uygulamalarından kurtulacağı ve daha "modüler" bir yazılım deneyimi
Microsoft'un Windows 10 Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte Fotoğraflar uygulamasına getirdiği yeni bir güncelleme bulunuyor. Google Fotoğraflar'ın film özelliğine benzer şekilde, otomatik olarak oluşturulan videolara güncellemeyle birlikte daha fazla özellik kazandırılıyor.
Amazon'un dijital asistanı Alexa'nın kapsama alanı genişlemeye devam ediyor. Alexa, Microsoft'un dijital asistanı Cortana'ya sahasında meydan okumaya hazırlanıyor. Amazon Alexa Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda da kullanıcıların karşısına çıkacak. HP,
Microsoft Surface serisi cihazlarını Meltdown ve Spectre isimli CPU açıklarından korumak için harekete geçti. Şirket bu açıkların etkisini kırmak için çeşitli güncellemeler yayınladı. Söz konusu iki açık, son 20 yıl
Netflix üzerinden HDR içerik izleyebilmek için artık telefon ve televizyon dışında bir alternatif daha bulunuyor. Çevrimiçi içerik platformu, Windows 10'da da HDR içerik desteği sunmaya başladı. Söz konusu destek, hem
Microsoft, Windows 10'un test kullanıcıları için önemli bir güncelleme yayınladı. Yazılım devi, Windows 10'un 17063 numaralı sürümünü Fast Ring programı kapsamındaki test kullanıcılarına ulaştırıyor. Windows 10 Timeline ve uygulama sekmeleri
Microsoft Windows 10'u geliştiricilerin daha fazla seveceği ve kullanacağı hâle getirmek için sürekli iyileştirmeler yapıyor. Daha önce Ubuntu, SUSE Linux ve Fedora Linux dağıtımlarını çalıştırma imkanı sağlamış, ayrıca bash komut