Teknoloji

Microsoft Surface serisini Meltdown ve Spectre’den korumak için harekete geçti

microsoft surfaceMicrosoft Surface serisi cihazlarını Meltdown ve Spectre isimli CPU açıklarından korumak için harekete geçti. Şirket bu açıkların etkisini kırmak için çeşitli güncellemeler yayınladı. Söz konusu iki açık, son 20 yıl içinde üretilen ve AMD, ARM ve Intel sistem ya da işlemcilerini taşıyan cihazların neredeyse tamamını etkilemişti.

En yeni yamayı yüklemek, Surface sahiplerini Meltdown ve Spectre’ye karşı koruyacak önlemlerin başında geliyor. Güncellemelerle ilgili detayları bir destek makalesi yayınlayan şirket, söz konusu açıkların bulut servislerini etkileyebileceğinin bilincinde olduğunu ve bunu önlemek için de adımlar attığını belirtti.

Hâli hazırda söz konusu açıklardan yararlanarak Microsoft kullanıcılarına düzenlenmiş bir siber saldırı bildirilmiş değil. Şirketten yapılan açıklamada da, henüz böyle bir olayın yaşanmadığı ifade edildi.

Yeni yama Microsoft Surface sahiplerinin erişimine açıldı

Windows 10 işletim sistemiyle çalışan Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book, Surface Studio, Surface Pro Model 1796, Surface Laptop, Surface Pro LTE Advanced ve Surface Book 2’ler, yeni yamayla Meltdown ve Spectre’ye karşı koruma altına alınıyor. Microsoft Surface sahipleri yeni yamayı cihazlarının güncelleme sistemi üzerinden indirebiliyor. Buna ek olarak, Microsoft İndirme Merkezi üzerinden de yamaya ulaşılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER