Teknoloji

Microsoft Windows 10 S’i S Modu ile değiştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10Microsoft, Chrome OS’e rakip olarak tasarladığı Windows’un yeni versiyonu Windows 10 S’e olan yaklaşımını değiştiriyor. Yazılım devi Windows 10 S’i Windows’un eğitim müşterilerine özel, sadece Microsoft Store uygulamalarını çalıştıran bir versiyonu olarak lanse etmişti. Neowin sitesi, Microsoft’un Windows 10, Home, Enterprise ve Pro versiyonları için bir “S Modu” planladığını yazdı.

Bu yeni S Modu, herhangi bir Windows 10 sürümünü, sadece Microsoft Store uygulamalarını çalıştıracak şekilde kısıtlayacak. İşletim sistemi Windows 10 S’in tasarlandığı biçimde işleyecek. Thurrott, Windows 10 S kullanıcılarının yüzde 60’ının işletim sisteminde kaldığını, geri kalan kesimin ise Windows 10 Pro’ya ücretsiz biçimde terfi etmeyi tercih ettiğini belirtiyor. Geçiş yapanların yüzde 60’ı da geçişi, bir Windows 10 S cihazına sahip olduktan sonraki ilk 24 saat içinde yapıyor. Eğer bir hafta içinde geçiş yapılmazsa, kullanıcıların yüzde 83’ü Windows 10 S’te kalıyor.

WINDOWS 10 HOME KULLANICILARI S MODUNDAN PARA ÖDEMEDEN ÇIKABİLECEK

Windows kullanıcılarının sadece Microsoft Store’dan indirilebilen uygulamalardan memnun kalması şaşırtıcı olsa da, şirketin yeni stratejisi daha fazla kullanıcının S Modu etkinleştirilmiş cihazlar alabileceğini açık biçimde gösteriyor. Microsoft’un Windows 10 Home kullanıcılarına S Modu ücretsiz olarak devre dışı bırakma imkanı vereceği söyleniyor. Ancak S Modu etkinleştirilmiş olan Windows 10 Pro müşterilerinden, Windows 10 Pro’nun tam versiyonuna erişim için 49 dolar istenebilir.

Hem Microsoft’un hem de çeşitli PC iş ortaklarının, müşterilerin kafa karışıklığını engellemek amacıyla bu sistemi açık şekilde anlatmaları gerekiyor. Home versiyonlarının ücretsiz geçiş imkanı olacakken, Pro versiyonlarından ücret talep etmek, daha pahalı cihazlar tercih etmiş olan müşterileri rahatsız edebilir. Tabii ki, iş donanım üreticilerinin S Modu etkinleştirilmiş cihazlar satıp satmamasına bağlı olacak.

İLGİLİ HABERLER