Teknoloji

Amazon Alexa Cortana’ya evinde meydan okumaya hazırlanıyor

Amazon’un dijital asistanı Alexa’nın kapsama alanı genişlemeye devam ediyor. Alexa, Microsoft’un dijital asistanı Cortana’ya  sahasında meydan okumaya hazırlanıyor. Amazon Alexa Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda da kullanıcıların karşısına çıkacak. HP, Lenovo, Asus ve Acer gibi üreticiler, Alexa’yı 2018 içinde piyasaya sürecekleri Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlara yerleştirecek.

Bu entegrasyon, önümüzdeki ilkbaharda Windows için yayınlanacak özel bir uygulama ile hayata geçecek. Çok sayıda PC üreticisi, Alexa’yı uzak mesafe ses tanıma özelliğine sahip cihazlarına yerleştirecek. Örneğin, HP Alexa’yı ilk olarak bir bilgisayardan ziyade bir hoparlöre benzeyen masaüstü modeli Pavillion Wave’e yerleştirecek. Lenovo ise Amazon’un dijital asistanından dizüstü bilgisayarlarında yararlanacak.

amazon alexa windows 10

Bu entegrasyonun Microsoft ve Amazon’un geçtiğimiz yıl duyurduğu işbirliğinden farklı olduğunu belirtmekte fayda var. Her iki şirket de 2017’nin sonu itibarıyla Cortana ve Alexa’yı birbirlerine entegre etme sözünü vermişti. Ancak platformlar arası entegrasyon için koyulan bu hedefi iki şirket de kaçırmıştı. Şimdi başka bir uygulamayı öne çıkaran Amazon, Alexa’nın web arayüzünde ve mobilde sunduğu bilgilere erişimin basit bir yöntemini sunuyor. Bu uygulamada kullanıcılar Alexa’yı sesli olarak veya klavye kısayolu aracılığıyla aktif hâle getirebilecek.

Amazon Alexa Windows 10 entegrasyonuyla Google Asistan’a karşı güç kazanmayı amaçlıyor

Amazon Alexa Windows 10 entegrasyonuyla dijital asistan pazarında Google Asistan’a karşı güç kazanmayı amaçlıyor. Geride kalan yılların aksine CES 2018’e daha güçlü gelen Google, fuar boyunca Google Asistan için yeni işbirliklerini duyurmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER