Teknoloji

Microsoft Windows 10’un Timeline ve uygulama sekmeleri özelliğini test etmeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 10’un test kullanıcıları için önemli bir güncelleme yayınladı. Yazılım devi, Windows 10’un 17063 numaralı sürümünü Fast Ring programı kapsamındaki test kullanıcılarına ulaştırıyor. Windows 10 Timeline ve uygulama sekmeleri özelliği de güncellemeyle birlikte test edilmeye başladı.

İlk etapta Timeline özelliğinin Fall Creators Update ile kullanıcılara ulaştırılması planlanmıştı. Söz konusu özellik, Windows 10’un uygulamaları ve aktiviteleri farklı cihazlar üzerinde sürdürebilmesini mümkün kılıyor. Timeline Windows 10 işletim sistemli cihazlar arasında geçiş yapılmasını kolaylaştırıyor. Cortana entegrasyonu sayesinde bu imkân kısmen de olsa iOS ve Android üzerindeki bazı Microsoft uygulamalarını da kapsıyor. Söz konusu özelliğin Apple’ın iOS ve macOS’ta sunduğu Devamlılık özelliğine benzediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

windows 10 timelineSon sürümde Timeline özelliğine Windows 10’un Görev Görünümü ekranı üzerinden erişilebiliyor. Timeline son aktivitelerin hepsinin görsel bir değerlendirmesini sunuyor. Windows 10 PC üzerinde belirli bir zaman dilimi içinde çalıştırılan uygulamalar da özelliğin kapsama alanı içinde yer alıyor. Chrome’un son sekmeler bölümüne benzeyen özellik, başka cihazlar üzerinde de son uygulamaları görmeyi sağlıyor.

Microsoft, Timeline dışında Sets (Kümeler) adını taşıyan bir özelliği daha test ediyor. Şirket, nihai adının değişmesi muhtemel olan bu özelliği Windows Insiders programının kullanıcılarına ulaştırmaya başladı. Sets sayesinde kullanıcılar farklı etkinlikleri tek bir arayüz üzerinde toplayabiliyor. İlk etapta sadece Evrensel Windows Uygulamaları bu özelliği destekleyecek. Daha sonra ise Office ve win32 uygulamaları da destek kapsamına alınacak.

Windows 10 Timeline ve uygulama sekmeleri dışında görsel değişimden geçecek

Windows 10 Timeline ve uygulama sekmeleri dışında başka değişimler de geçirecek. Microsoft, işletim sisteminin en son test sürümünde görsel yenilikleri de test ediyor. Microsoft Edge internet tarayıcısının karanlık temasını güncelleyen şirket, Fluent Design adını verdiği yeni tasarım sistemini de Windows 10’da daha geniş bir alana yayıyor. Cortana’nın görünümünü de yenileyen Microsoft, yeni Organizer ekranı üzerinden listeleri ve hatırlatıcıları yönetmeyi mümkün kılıyor. Cortana, sekmeli görünümü sayesinde içerikleri birbirinden daha iyi biçimde ayırabiliyor. Buna ek olarak, güncellemeyle birlikte kullanıcıların Cortana aracılığıyla Spotify’ı kontrol etmesi de mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER