Eğlence

Netflix Windows 10 üzerinde HDR desteği sunmaya başladı

Netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix windows 10Netflix üzerinden HDR içerik izleyebilmek için artık telefon ve televizyon dışında bir alternatif daha bulunuyor. Çevrimiçi içerik platformu, Windows 10’da da HDR içerik desteği sunmaya başladı. Söz konusu destek, hem Netflix Windows 10 uygulaması hem de Microsoft Edge internet tarayıcısı üzerinde aktif hâle geldi. Tarayıcı tercihini Chrome’dan yana kullanan Windows 10 cihaz sahipleri ise bu destekten şu an için yararlanamıyor.

Bu destekten faydalanmak için hem yazılım hem de donanım ekseninde başka gereksinimleri de karşılamak gerekiyor. İlk olarak, kullanıcıların bilgisayarlarına Windows 10 için yayınlanan son güncelleme olan Fall Creators Update’i yüklemiş olmaları isteniyor. Buna ek olarak, çeşitli donanım kriterlerinin de karşılanması gerekiyor. Söz konusu kriterler, HDR10 uyumlu bir monitöre sahip olmakla sınırlı kalmıyor.

Netflix’in HDR desteğinden yararlanacak Windows 10 bilgisayarlarda Intel’in 7. nesil veya üstü Core işlemcilerinden birinin ve Nvidia GTX 1050 veya üstü bir grafik işlemcisinin bulunması gerekiyor. Bu zorunluluk, en azından şu an için, AMD cephesini de oyun dışında bırakıyor. Netflix’ten yapılan açıklamada, bu tercihin yıllardır devam eden işbirlikleri çerçevesinde şekillendiği belirtildi.

Netflix Windows 10 üzerinden HDR’ın yaygınlaşmasına yardımcı olabilir

Limitli donanım desteğine çok da fazla şaşırmamak gerekiyor. HDR televizyonlarda yaygın bir standarda dönüşse de, PC kanadında henüz aynı etkiyi sergileyebilmiş değil. Netflix Windows 10 üzerinde HDR desteği sunarak HDR’ın bilgisayar üreticileri arasında yaygınlaşmasına katkı sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER