Teknoloji

Microsoft Windows 10 için Polaris isimli bir versiyon geliştiriyor

microsoft windows 10Microsoft Windows 10 deneyiminde devrim etkisi oluşturabilecek yeni bir sürüm üzerinde çalışıyor. Hâli hazırda “Polaris” kod adıyla anılan bu sürümün geleneksel masaüstü uygulamalarından kurtulacağı ve daha “modüler” bir yazılım deneyimi sunacağı söyleniyor.

Windows Central sitesinde yer alan habere göre; Polaris, Windows Core OS üzerine inşa edilmiş bir Windows 10 sürümü olacak. Modüler bir platform olan Windows Core OS, Microsoft tarafından farklı çevre ve ihtiyaçlara uyum sağlayabilecek biçimde uyarlanabilecek.

Windows Central’a konuşan kaynaklar, Polaris’in hem masaüstü hem dizüstü hem de ikisi bir arada modellerde çalışabileceğini belirtti. Tamamen Evrensel Windows Platformu’na bağlı olacak olan Polaris’in uygulamaları Microsoft Mağaza’dan indirilecek.

Sadece Evrensel Windows Platformu uygulamalarını çalıştıran bir Windows 10 versiyonu, kulağa yabancı gelmiyor. Microsoft daha önce Windows 10 S ile benzer bir girişimde bulunmuştu. Ancak tamamen Windows 10 kodunu kullanan Windows 10 S, yeteri kadar cesur bir adım olarak görülmemişti.

Polaris, CShell adını taşıyan yeni bir grafik kullanıcı arayüzüyle gelecek. Mevcut Windows grafik kullanıcı arayüzündeki bazı unsurların geçmişi Windows 95’e kadar uzanıyor. CShell ile artık modern cihazların işine yaramayan bazı unsurlar da rafa kaldırılmış oluyor.

Microsoft Windows 10 “Polaris” 2019’da yayınlanabilir

Microsoft Windows 10 S kullanıcılarına Windows 10 Pro’ya geçiş yapma imkanı sunmuştu. CShell’in devreye girmesi nedeniyle Polaris için böyle bir geçiş mümkün olmayacak. Polaris’in 2019’da yayınlanacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER