Teknoloji

Windows 10 Fotoğraflar uygulamasına “Bir yıldız seç” video özelliği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows 10 Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte Fotoğraflar uygulamasına getirdiği yeni bir güncelleme bulunuyor. Google Fotoğraflar’ın film özelliğine benzer şekilde, otomatik olarak oluşturulan videolara güncellemeyle birlikte daha fazla özellik kazandırılıyor.

Bundan böyle kullanıcılar yeni eklenen “Bir yıldız seç” seçeneğini kullanarak birtakım videolar ve fotoğrafları seçerek, seçilen kişiyi ön plana çıkaran yeni bir video dosyası oluşturabiliyor.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, “Bir yıldız seç” işlevi Fotoğraflar’da mevcut olan otomatik olarak oluşturulmuş videolar seçeneğine benzer şekilde çalışıyor. Bulunmasını istediğiniz fotoğrafları ve videoları seçiyorsunuz, daha sonra da bunları istediğiniz tarzda yeniden miksliyorsunuz. Ancak daha sonra Fotoğraflar uygulamasında yüz kaydı bulunan bir kişiyi seçerek o kişiyi videonun yıldızı hâline getiriyorsunuz. Sonuçta oluşturulan iş, o kişiye odaklanan bir çalışma oluyor.

Microsoft bu özelliğin çocuklarının bulunduğu spor karşılaşmalarının filmlerini hazırlamak isteyen ebeveynler için ideal olduğunu söylüyor. Benzer şekilde, doğum günü videolarında, doğum günü sahibi kişiyi ön plana çıkarmak için de bu işlev ideal görünüyor.

“Bir yıldız seç” işlevi Windows 10 Creators Update güncelleştirmesini yükleyen tüm kullanıcıların erişimine açık bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER