Teknoloji

Microsoft Windows 10’a yerel OpenSSH istemcisi ekliyor

Microsoft Windows 10’u geliştiricilerin daha fazla seveceği ve kullanacağı hâle getirmek için sürekli iyileştirmeler yapıyor. Daha önce Ubuntu, SUSE Linux ve Fedora Linux dağıtımlarını çalıştırma imkanı sağlamış, ayrıca bash komut satırını da eklemişti. Yazılım devi şimdi de yerel OpenSSH istemcisini Windows 10’a ekliyor.

Bu özellik Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte geldi ve bir beta seçeneği olarak kolaylıkla etkinleştirilebiliyor. TechCrunch‘ın belirttiğine göre, bu yerel istemci sayesinde geliştiricilerin uzak sunuculara erişmesi için PuTTY gibi üçüncü taraf istemci indirmelerine gerek kalmayacak.

ServeTheHome ise yeni gelen SSH desteğinin nasıl etkinleştirilebileceğini hazırladığı küçük bir kılavuz videoyla açıklıyor. Eğer bir geliştirici değilseniz, Windows 10’daki SSH desteğinin sizin için pek bir önemi olmayacaktır. Aynı zamanda mevcut Windows Subsystem for Linux bileşeni de bunu çoktan destekliyor.

Her ne olursa olsun, Microsoft’un geliştiricilere daha fazla alan açması ve açık kaynak camiasını kucaklaması sevindirici sayılır.

İLGİLİ HABERLER