Teknoloji

KaiOS 100 milyon cihaza ulaştı, yeni bir yatırım aldı

kaios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

KaiOS, son birkaç yıldır cep telefonu pazarını akıllı telefonlara has bazı işlevleri sunarak değiştiriyor. Dünyanın en çok kullanılan üçüncü mobil işletim sistemi hâline çoktan geldi ve gözünü bir milyar kullanıcıya ulaşmaya dikti.

Google geçen yıl KaiOS’i geliştiren şirkete 22 milyon dolar yatırım yapmış, aynı zamanda Arama, Haritalar ve Asistan uygulamalarını platforma eklemişti. Şimdiyse TCL ve Google’ın başını çektiği bir gruptan 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım geldi. Arkadaki ekip de mobil platformu yeni pazarlara girmesi için büyütmeyi sürdürüyor.

KaiOS’in 2018’de gösterdiği etkileyici büyüme, özellikle Afrika’daki başarılı başlangıcı ve Google, Facebook, Qualcomm gibi şirketlerle gerçekleştirdiği stratejik iş ortaklıklarına bağlanıyor. Araştırmacılar da cep telefonu segmentinin 2022 yılında 28 milyar dolarlık bir hacme erişeceğini öngörüyor.

KaiOS Technologies CEO’su Sebastien Codeville, “Misyonumuz, gelişmekte olan pazarlarda interneti olmayan milyarlarca insana mobil bağlantı sağlamanın yanı sıra, olgunlaşmış pazarlardakilere akıllı telefonlara alternatif sağlayarak bireyler, kuruluşlar ve toplum için yeni olanaklar sunmaktır.” diyor.

Nokia 8110 4G gibi telefonlar, KaiOS ile birlikte gelen cep telefonları arasında bulunuyor. Kullanıcı arayüzü dokunma özelliği taşımayan ekranlara uygun şekilde ayarlanırken, HTML5 uygulamaları ve 4G, GPS ve NFC bağlantıları sunuluyor. Google’ın desteğiyle, daha popüler uygulamaların geliştiricilerinin de platforma gelmesini ve cep telefonu işletim sisteminin yeteneklerini artırmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER