Manşetler

Nokia 8110 4G Ön İnceleme – Video

whatsapp kaios

nokia 8110 4g ön incelemeGeçen yılın Mobil Dünya Kongresi’nin en çok konuşulan ürünlerinden bir tanesi, yıllar sonra yeniden hayat bulan Nokia 3310 olmuştu. Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, bu yıl da benzer bir ilgiyi çekmek amacıyla bir başka klasik Nokia cep telefonu olan Nokia 8110’un 4G destekli yeni versiyonunu çıkardı.

Nokia 8110 4G, geçen yıl gördüğümüz 3310’un aksine, orijinal telefonun tasarımını korur şekilde karşımıza çıkıyor. Muz şekilli, kızaklı kapağa sahip plastik gövde iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Klasik siyahın yanında muzu hatırlatan sarı renkle birlikte işin içine biraz da espri, eğlence katılmış. Günümüzde alıştığımız akıllı telefonlardan farklı bir tasarım, yaşı 25’in üstündeki tüketiciler için eskiyi hatırlatacaktır.

Nokia 8110 4G’de 2.4 inç, 320 x 240 piksel ekran bulunuyor. Bu kadar küçük bir ekran için çözünürlük fazlasıyla yeterli oluyor. Arkada 2 megapiksel kamera bulunuyor. Bunun hemen üstüne bir flaş da eklenmiş. Yine arka bölümde hoparlörü görüyoruz. Telefonun Qualcomm 205 işlemcisi yeterli gücü sunuyor. Pili ise 17 günlük bekleme süresi sunuyor. Nokia 3310’da 1 aylık bir bekleme süresi vardı. Tahmin ediyoruz ki, 4G bağlantı desteği nedeniyle bekleme süresi kısalıyor.

Nokia 3310’da Series 40 işletim sistemi vardı. Ancak 8110 4G ile birlikte Kai OS adında, Linux tabanlı bir işletim sistemine geçiş yapılıyor. Böylelikle Series 40’tan farklı olarak Java uygulamalarının haricindeki bazı uygulamalar ve oyunlar da çalıştırılabiliyormuş. Klasik Yılan oyununun güncel bir versiyonu da geliyor. Dokunmatik ekranlı akıllı telefon oyunlarını oynamaya alışan bünyeler için Nokia 8110 4G’nin fiziksel navigasyon tuşlarını kullanarak yılanı yönetmek pek kolay olmuyor. Açıkçası biz zorlandık.

nokia 8110 4g ön inceleme

8110’un ekranı dokunmatik değil. Navigasyonu ekranın altındaki fiziksel tuşlarla sağlıyorsunuz. Yazı yazmak için de sayısal tuş takımı kullanılıyor. 4G bağlantısı sayesinde dahili internet tarayıcısında hızlı şekilde web’de gezinebilirsiniz. Küçük ekran çok iyi bir deneyim sağlamasa da, yüksek hızdan yararlanma imkanı iyi olacaktır. Ayrıca e-postalarınızı da Nokia 8110 4G’den takip edebilirsiniz. Buna ek olarak Google’ın çeşitli servislerini de kullanmak mümkün oluyor, ancak fuar alanında bunu deneme imkanı bulamadık.

Nokia 8110 4G için 599 TL’lik bir Türkiye fiyatı belirlenmiş. Giriş seviyesi Android telefonlarının fiyatlarının biraz daha altında kaldığı için ekonomik açıdan da makul görünüyor. İkinci bir telefon isteyenler, bunun akıllı telefon olmasını arzulamayanlar veya çevresine hava atmak isteyenler için 8110 güzel bir seçenek sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER