Teknoloji

joojoo’nun ömrü uzun olmadı, Fusion Garage şimdi de Android tablet planları yapıyor

İlk olarak ondan hep CrunchPad olarak söz edildi. Daha sonra TechCrunch’ın kurucusu Michael Arrington bir kenara itildi ve bu cihaz joojoo adıyla piyasaya çıkarıldı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, ya da Arrington’ın ahı tuttu. Ne olduysa oldu, joojoo kendisini bekleyen kaçınılmaz sona direnemedi ve mezara gömüldü.

Fusion Garage’ın kurucusu Chandrashekar Rathakrishnan e27 adlı yayın kuruluşuna yaptığı açıklamayla şirketinin tabletini piyasadan kaldırmakta olduklarını doğruladı. Bu yılın başında ön siparişe sunulan cihazın bu aşamada sadece 90 kişi tarafından sipariş edilmesi oldukça şaşırtıcı olmuştu. Şimdiki haber de şaşırtıcı, ancak bu yılın başındaki olay kadar sayılmaz.

joojoo Linux işletim sistemiyle çalışan bir cihazdı ve esas amacı internette sörf deneyimi sunmaktı. Arrington bu cihazın fikrini ortaya atmış ve fikri hayata geçirmek için Fusion Garage ile işbirliğine girişmişti. Yazının başında da belirttiğimiz gibi çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle Arrington devre dışı kaldı, Fusion Garage da bu cihazı 500$’lık fiyatla piyasaya çıkardı. Her ne kadar joojoo’nun ömrü uzun olmasa da, üreticisi Fusion Garage yaşamaya devam ediyor. Rathakrishnan pes etmeye niyetli değil, joojoo’nun halefi bir cihaz için çalışmalar yapılmaktaymış. Gelen haberler şirketin bu seferki işletim sisteminin Android olacağı yönünde.

İlgili – e27

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER