Teknoloji

OnePlus Pad 2, güçlü özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak

oneplus pad 2

OnePlus’ın ilk tableti OnePlus Pad, geçtiğimiz yıl resmiyet kazanmıştı. Şirket portföyüne daha sonra da uygun fiyatlı bir seçenek olan OnePlus Pad Go’yu eklemişti. Üst sınıf Android tablet pazarında Samsung’un hakimiyetine meydan okumak isteyen OnePlus, bu maceraya OnePlus Pad 2 ile devam edecek.

Daha önce ortaya çıkan bir sızıntıda OnePlus’ın yeni tabletinin yılın ikinci yarısında resmiyet kazanacağı belirtilmişti. Söz konusu sızıntıyı paylaşan Max Jambor, şimdi de tabletin özellikleri konusunda bilgi verdi.

Jambor’un paylaşımına göre, tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci olacak. Snapdragon 8 Gen 3, Samsung Galaxy S24 Ultra gibi amiral gemisi telefonlarda karşımıza çıkmıştı. Samsung’un yeni en üst segment tableti Galaxy Tab S10 Ultra’nın da Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlk OnePlus Pad, MediaTek Dimensity 9000 işlemciyle gelmişti. Dolayısıyla Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3’e geçiş, ciddi bir sıçrama anlamına geliyor. Amiral gemisi bir işlemcinin varlığı, LCD yerine AMOLED panel kullanımını da mümkün kılabilir. Bu da OnePlus’ın üst sınıf bir tablet sunma hedefine yardımcı olabilir.

Bütün bu eklemelere bağlı olarak OnePlus’ın yeni tabletinin fiyatının da yükselmesi öngörülüyor. Ancak şirketin önünde fiyatı Samsung’un tabletlerine kıyasla daha uygun hâle getirmek için hâlâ seçenekler bulunuyor. OnePlus’ın akıllı telefon stratejisindeki gibi bir “R” serisi tablet çıkarması da olası yöntemler arasında yer alıyor. Ancak bunların henüz spekülasyondan ibaret olduğunu belirtmekte fayda var.

OnePlus Pad 2, Samsung’un yeni tabletleriyle rekabet edecek

OnePlus’ın yeni tableti OnePlus Pad 2, yukarıda da belirttiğimiz gibi yılın ikinci yarısında kullanıcılarla buluşacak. Samsung’un yeni tabletlerinin de temmuz ayında tanıtılması bekleniyor. Bu da Android tablet pazarında sıkı bir rekabetin yolda olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER