Teknoloji

X’ten akıllı TV uygulaması için resmi açıklama geldi

x tv

X video izlemek isteyenler için geliştirdiği akıllı televizyon uygulamasının resmi duyurusunu yaptı. Uygulamanın geliştirildiği açıklansa da, yayın tarihi konusunda henüz bilgi verilmedi. X’ten yapılan açıklamada X TV adını taşıyan uygulamasının “daha büyük ekranda yüksek kaliteli ve sürükleyici eğlence deneyimi için başvurulacak yol arkadaşı” olmasının hedeflendiği belirtildi.

X CEO’su Linda Yaccarino, yeni uygulama için gerçek zamanlı içerik ve geniş kullanılabilirlik vadediyor. Ancak bunun dışındaki ayrıntılar belirsizliğini koruyor. Teknoloji dünyasının “sıcak” konsepti yapay zekayı ses geçmeyen X yöneticileri, mobil cihazdan TV’ye “zahmetsiz görüntü aktarma” konusunda da övünüyor. X’ten yapılan açıklamanın genel itibarıyla somut bilgilerden uzak ve havalı ifadelerle dolu olduğunu belirtmekte fayda var.

Twitter’ın adı X olarak değiştirildiğinde şirket yakında her şeyin yapay zeka tarafından destekleneceğinin sözünü vermişti. X yapay zeka tabanlı sohbet botu Grok’u oluştursa da, bu alandaki en yetenekli çözümü sunmamıştı. Buna ek olarak, Grok’un kısa vadede platformu güçlendirmesi beklenmiyor. Elon Musk, X’in bir ödeme ve bankacılık platformu olacağının sözünü verse de, bu söz de henüz gerçeğe dönüşmüş değil. X’in iş bulma aracının da pek iyi şekilde işlemediğini belirtmekte fayda var.

X TV uygulamasının önünde pek çok belirsizlik var

X’in TV uygulamasının önünde de pek çok belirsizlik olduğunu söylemek gerekiyor. Bu uygulamanın gerçek bir TV uygulaması mı yoksa görüntüyü TV’ye yansıtan bir telefon uygulaması mı olacağı bilinmiyor. Uygulamada yapay zeka etkisinin ne kadar olacağı belirsizliğini koruyor. Arama deneyiminde ne kadar kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulacağı da henüz bilinmeyenler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER