Teknoloji

4.2 inç ekranlı iPhone SE 2 WWDC 2018’de tanıtılabilir

iphone se 2

iphone se 2Apple’ın akıllı telefon portföyündeki en uygun fiyatlı seçenek olan iPhone SE’nin yeni versiyonunu 2018’de piyasaya sürebileceğine dair haberler, geçtiğimiz yılın sonlarında gündeme gelmişti. Ancak bir süre sonra bu haberler değişmiş ve şirketin 2018’i üç modelle kapatacağı belirtilmişti. Söz konusu modellerden birinin tek arka kamera ve LCD ekranlı iPhone 9, birinin 5.8 inç ekranlı iPhone Xs, diğerinin de 6.5 inç ekranlı iPhone Xs Plus olacağı öne sürülmüştü. Ancak ortaya çıkan yeni bir haber, iPhone SE 2’nin de bu gruba dahil olabileceğini gösteriyor.

iPhone SE’nin yeni versiyonuna dair son haberler, Apple’ın üretimini gerçekleştirdiği ülkelerden biri olan Çin’den geliyor. Bu haberlere göre, 2018 model SE’de 4.2 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. Orijinal iPhone SE’de 4 inçlik bir ekran tercih edilmişti.

Akıllı telefonun kalbinde Apple’ın kendi tasarımı olan A10 Fusion işlemcinin bulunacağı söyleniyor. 2 GB RAM ile 32 veya 128 GB dahili depolama alanı da diğer bileşenler arasında sayılıyor. Apple’ın SE 2’de uçtan uca ekran tasarımını tercih etmeyeceği ve telefonda Touch ID teknolojisinin bulunacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Apple’ın yeni SE’de ikinci nesil parmak izi tarayıcısını kullanacağı belirtiliyor.

iPhone SE 2 haziran ayında satışa sunulabilir

Kaynaklara göre, iPhone SE 2 haziran başında tanıtılacak. Apple’ın tanıtımı geleneksel geliştirici etkinliği WWDC’de gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Şirketten kesin bir açıklama gelmese de, WWDC’nin bu yıl 4-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Dolayısıyla SE 2’nin yine haziran ayı içinde satışa sunulması sürpriz olmayacaktır. Akıllı telefonun Çin’de 4 bin yuan (2399 TL) karşılığında satılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER