Manşetler

Boston Dynamics’in Spot Mini robot köpeği hiçbir engel tanımıyor – Video

boston dynamics spot miniBoston Dynamics’in Spot Mini adlı robot köpeğinin bir kapıyı açıp, robot arkadaşının da geçmesi için onu tutmasına tanık olmamazın üstünden sadece bir hafta geçmişken, aynı ortamda çekilmiş yeni bir videoya daha tanık oluyoruz.

SoftBank’in sahibi olduğu şirketin paylaştığı yeni videoda robotun yapım ekibinde görevli bir çalışan da var. “Sağlamlık Testi” başlığını taşıyan videoda bir kişinin Spot Mini’nin kapıyı açma sürecini engellemeye çalışmasını izliyoruz. Bu kişi öncelikle bir hokey sopasıyla robotun kolunu geri iterek kapıyı açmasına engel olmaya çalışıyor. Bunda başarılı olmayınca, kapıyı tutarak robotun onu açmasını önlüyor. SpotMini inatçı davranmayı sürdürünce, bu seferde adamın robotu arkasından sarkan kayıştan çekip sürükleyerek kapıdan uzaklaştırmaya çalıştığını görüyoruz. Hatta bu sırada robottan küçük bir parçanın da koptuğu görülüyor.

Adam bir süre sonra pes edince, SpotMini kapıya doğru hareket ediyor ve görevini tamamlıyor. Anlayacağınız, SpotMini kafasına bir şey koyduğu zaman onu mutlaka yapıyor.

Boston Dynamics, YouTube’da yayınlanan videonun açıklama bölümünde bu testin robotu sinirlendirmediğini veya ona zarar vermediğini söylüyor. Yine de, SpotMini’nin karşısına çıkmamak mantıklı bir hareket olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER