Teknoloji

Instagram Direct yeni tekrar görüntüleme seçenekleri kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram directInstagram Direct adını taşıyan mesajlaşma platformunu daha rekabetçi hâle getirmek için yeni adımlar atıyor. Şirket, bu yeni adımlarla Direct’i özellikle Snapchat’e karşı güçlendirmeyi amaçlıyor gibi görünüyor.

Direct’te kullanıcılar kendilerine gelen görüntülü mesajları, tamamen kaybolmadan önce yeniden görüntüleyebiliyor. Snapchat’te de gönderilen fotoğraflı veya videolu mesajlar yeniden oynatılabiliyor. Ancak göndericiye tekrar oynatmayı engellemek için bir seçenek sunulmuyor.

Instagram yapacağı güncellemeyle Direct’i kullananların önüne tekrar görüntüleme konusunda üç farklı seçenek koyması bekleniyor. Bu seçeneklerden birinde alıcıya fotoğraf veya videoyu bir kez daha yeniden görüntüleme izni verilecek. Bir diğerinde fotoğraf veya video, otomatik olarak kaybolana kadar görüntülenebilecek. Diğerinde ise fotoğraf veya video sohbet kaydı içinde tutulabilecek.

Instagram Direct’in yeni özellikleri kademeli olarak dağıtılacak

Instagram yetkilileri, Instagram Direct için hazırlanan yeni özelliklerin kullanıcılara arkadaşlarıyla yaptıkları paylaşımlar üzerinde daha fazla kontrol imkanı vereceğini belirtti. Yeni sohbet seçeneklerinin kademeli olarak dağıtıma çıktığı ve yakında tüm kullanıcılara açılacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER