Teknoloji

Yeni iPhone SE ağustos ayının sonlarında tanıtılabilir

iphone se

iphone se 2Apple’ın geçtiğimiz mart ayında tanıttığı iPhone SE için “ilginç bir telefon” tanımlamasını kullanmak yanlış olmayacaktır. Büyük kardeşlerinin gölgesinde kalan telefon, sessiz sedasız da olsa kendisine bağlı bir takipçi kitlesi yaratmayı başarmıştı. Kısa süre önce ABD’de gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırması, iPhone SE’nin müşteri memnuniyeti konusunda zirvede yer aldığını gösteriyor. Kullanıcıların bu küçük ama sağlam ilgisi iPhone SE 2 için bir beklenti oluşturmuştu.

Ancak bu konuda Apple’dan bir işaret gelmemesi, kafaları karıştırmıştı. Daha önce yayınlanan bazı analiz raporlarında telefonun yeni versiyonunun hazırlanmayacağı iddia edilmişti. Ancak Fransız iGeneration sitesinde yer alan habere göre, iPhone SE’nin takipçisi yakında gözler önüne çıkabilir.

iGeneration, yeni iPhone SE’nin tanıtılması için daha somut bir aralığı da işaret ediyor. Habere göre, Apple yeni akıllı telefonunu ağustos ayında tanıtacak. Normalde yeni cihazlarını eylül ayında tanıtan şirketin bu sefer iki ayrı etkinlik düzenlemeyi tercih edebileceği söyleniyor. Apple’ın ağustos ayının sonunda SE 2’yi tanıttıktan sonra ekim ayında da iPhone 8’i gözler önüne çıkarabileceği belirtilirken, haberde iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’tan bahsedilmiyor.

iPhone SE 2 Avrupa’da 399 avro karşılığında satılabilir

Habere göre, telefon Avrupa’da 399 avrodan başlayan fiyatlar karşılığında satılabilir. Orijinal iPhone SE 2, Avrupa’da 499 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Başlangıç fiyatının aşağıya çekilmesi, yeni iPhone SE’nin pazarda orijinal modele kıyasla daha rekabetçi bir konumda olacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER