Teknoloji

iPhone 8’in çıkışı OLED panel üretimindeki teknik sorunlar nedeniyle ertelenebilir

iphone 8Apple son birkaç yıldır yeni iPhone modellerini eylül ayında tanıtıp piyasaya sürüyor. Ancak Çin kaynaklı haberlere göre, Cupertino merkezli şirket tedarik problemleri nedeniyle bu yıl yeni iPhone’u eylül ayına yetiştiremeyebilir. iPhone 8 olarak anılan yeni iPhone’da OLED panelin bulunması bekleniyor. Kavisli OLED panellerin kaplama sürecinde yaşanan teknik sorunlar ve üç boyutlu algılama sisteminin yerleştirilmesinin zorluğu, muhtemel gecikmenin ana nedenleri olarak sıralanıyor.

Söz konusu nedenler yüzünden yeni iPhone’un piyasaya çıkışının ekim ya da kasım ayını bulabileceği söyleniyor. DigiTimes’ın haberinde kesin bir ifade kullanılmasa da, iPhone 8 olarak anılan modele iPhone 7s ve iPhone 7s Plus isimli iki modelin de eşlik etmesi bekleniyor. OLED ekranlı modelin, iPhone’un 10. yaşını kutlamak için özel olarak tasarlandığı ve fiyatının 1000 doların üzerinde olabileceği uzun süredir konuşuluyor.

Daha önce Japon Nikkei gazetesinde yer alan bir haberde, Apple’ın kısa süre önce Samsung’a 70 milyon OLED panel siparişi verdiği belirtilmişti. Samsung’un telefona olan talebe göre, Apple için 95 milyon OLED panel üretebileceği de iddialar arasında yer alıyor. Söz konusu OLED panellerin 5.2 inç büyüklüğünde olacağı söyleniyor.

Samsung’un OLED panel üretiminde sıkıntı yaşadığı iddiası da kulağa ilginç geliyor. Güney Koreli telefon, yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S8 ve S8+ için kullandığı OLED panelleri de kendisi üretmişti. Bu noktada DigiTimes’ın Apple haberleriyle ilgili sicil kaydının pek de parlak olmadığını belirtmek gerekiyor.

iPhone 8 her şeye rağmen eylül etkinliğinde tanıtılabilir

Apple’ın iPhone 8’i geleneksel eylül etkinliğinde tanıtması hâlâ ihtimaller arasında yer alıyor. Telefon etkinlikte gözler önüne çıksa bile, satışa sunulmasının ekim ya da kasım ayına bırakılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER