Teknoloji

Microsoft oyun emülatörlerini Windows Mağaza’dan çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft windows magazaMicrosoft Windows Mağaza politikalarında değişikliğe gitti. Şirket, oyun emülatörü uygulamalarının bundan böyle mağazaya kabul edilmeyeceğini açıkladı. Bu kararın ardından Nesbox’ın Nintendo ve Sega ROM oyunlarını oynamayı sağlayan emülatörü mağazadan çıkarıldı. Windows Mağaza’daki en popüler emülatörlerden biri olan Nesbox ile Windows 10 kullanıcıları Xbox One kumandasıyla oyun oynayabiliyor.

PC Garner’da yer alan habere göre, uygulamaya Windows Mağza dışından hâlâ erişilebiliyor. Ancak Nesbox da uygulamanın Microsoft’un kararıyla Windows Mağaza’dan çıkarıldığını doğruladı.

Microsoft’un oyun emülatörlerinin yasaklanmasıyla ilgili değişikliği 29 Martta gerçekleştirdiği belirtildi. Şirket daha önce geçtiğimiz ocak ayında bir politika revizyonuna gitmiş, ancak böyle bir karar almamıştı. Güncellenen politikada, oyun emülatörleri için “Bir oyun sistemine öykünen uygulamalara hiçbir cihaz ailesinde izin verilmeyecektir.” ifadesi yer alıyor.

Microsoft Windows Mağaza oyun emülatörlerini kabul ederek şaşırtmıştı

Microsoft’un oyun emülatörlerini Windows Mağaza’ya kabul etmesi, en baştan şaşırtıcı bir karar olarak nitelenmişti. Şirket, politika değişikliğiyle bu şaşkınlığı ortadan kaldırmış oldu. Windows Mağaza’nın listeden çıkışıyla birlikte Google Play Store, oyun emülatörlerine izin veren tek mobil uygulama mağazası haline geldi. Apple da bu tarz uygulamaları mağazalarına kabul etmiyor.

İLGİLİ HABERLER