Teknoloji

iOS 17 public beta sürümü nasıl indirilir ve yüklenir?

ios 17 public beta

iOS 17 için ilk public beta sürümü kullanıma sunuldu. Eğer Kişi Posterleri, Beklemede modu ve bunun gibi daha birçok yeniliği deneyimlemek için sonbaharı beklemek istemiyorsanız, bu sürümleri hemen indirebilirsiniz. Ancak doğal olarak, risklerin olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Aşağıdaki adımları takip ederek iPhone’unuza iOS 17 public beta sürümünü kurabilirsiniz.

Başlamadan önce bir hatırlatma yapmakta fayda var. Beta yazılımları doğal olarak henüz tamamlanmamıştır ve hatalar içerebilir. Apple’ın public beta sürümleri genellikle oldukça kararlı olsa da, bunları sürekli kullandığınız ana cihazınıza yükleme konusunda iki kere düşünmenizde fayda var. Üstelik bunlar, son sürümde olacak tüm özellikleri içermeyebilir. Kullandığınız uygulamalara bağlı olarak deneyiminiz diğerlerinden farklı olabilir. Son olarak, yüklemeye karar verirseniz, işlerin kötü gitmesi ihtimaline karşı cihazınızın verilerini yedeklemenizde fayda var.

iOS 17 hangi yenilikler ile birlikte geliyor?

Yeni iOS sürümü, çok çeşitli yeniliklerle birlikte geliyor. Bunlar arasında ilginç bir Günlük uygulaması, yeni güvenlik özellikleri, yeni bir Beklemede modu, daha iyi görünümlü Kişi Posterleri, gelişmiş otomatik düzeltme ve canlı sesli mesajların metne dökümü de yer alıyor. Çıkartmalar ve AirDrop güncellemelerinden, klavye yeniliklerine ve “Hey Siri!” yerine sadece “Siri!” diye seslenmeye kadar farklı yenilikler de var.

iOS 17 uyumlu cihazlar

iOS 17 public beta sürümü aşağıdaki cihazlara yüklenebilir:

  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR
  • iPhone SE (second generation or later)

iPhone X, iPhone 8, or iPhone 8 Plus; iOS 17 ile uyumlu olmadığı için yüklenemiyor.

iOS 17 public beta nasıl yüklenir?

  • iPhone’unuzun Safari tarayıcısında Apple’ın beta yazılım portalına gidin ve Apple Kimliğinizle kaydolun veya oturum açın.
  • Henüz kaydetmediyseniz iOS cihazınızı kaydedin. Bu, uzun bir Hüküm ve Koşullar metnini kabul etmeyi içerir.
  • Kaydolduktan sonra, cihazınızın önceki bir duruma geri dönmeniz gerekmesine karşı telefonunuzun içeriğinin bir yedeğini oluşturduğunuzdan emin olmak için bir hatırlatıcı mesajı göreceksiniz.
  • iPhone’unuzda Apple Beta Software Program’a kayıt olduğunuz Apple Kimliği ile giriş yaptığınızdan emin olun.
  • Tüm bunlar yapıldıktan sonra, yazılımınızı normalde yaptığınız gibi Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme‘ye giderek güncellemeye başlayabilirsiniz. Orada Beta Güncellemeleri şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Buna tıklatınv ve seçenekler arasında yer alan iOS 17 Public Beta‘yı seçin ve yüklemeyi başlatın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER