Teknoloji

Instagram’dan canlı yayınlar için bir yenilik daha

instagram canlı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram canlı yayınlarda izleyicilerin onaylanmış kurumlara doğrudan bağış yapabilmesinin önünü açtı. Böylelikle sivil toplum örgütlerinin hızlı şekilde bağış toplayabilmesi için bir yol daha sunulmuş oldu.

Bağış yapılacak sivil toplum kuruluşları konusunda kararı canlı yayının sahibi verecek. Yayın sahipleri, yapılan bağış miktarını ve bağışçı sayısını da yayın sırasında gerçek zamanlı şekilde görebilecek. Bunlara ek olarak, yayın sahiplerinin bir kişi tarafından yapılan bağış miktarını görmesi ve bağışçılara sanal olarak el sallaması da mümkün olacak.

Instagram bağışlardan aracılık kesintisi yapmayacak. Toplanan tüm para, doğrudan seçilen sivil toplum örgütüne aktarılacak.

Yayıncılar, yayın sırasında bağış toplanması konusundaki kararı yayını başlatmadan önce verecek. Bunun ardından canlı yayını bağış toplama etkinliğine dönüştürülecek. Instagram’da kullanıcılar bir süredir çıkartmalar üzerinden sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunabiliyor. Yapılan değişiklikle birlikte son zamanların popüler platformu canlı yayınlar da devreye giriyor.

Sosyal ağın canlı yayın ekseninde yeni özellikler sunmasına şaşırmamak gerekiyor. Instagram canlı yayın aracının kullanımı, son dönemde sadece yüzde 70 oranında artmış durumda. Ünlü veya ünsüz pek çok kullanıcının karantina döneminde canlı yayınlara merak sarması, Instagram’ı da bu özelliği biraz daha öne çıkartmaya yöneltmişe benziyor. Sosyal ağ, bir süre önce canlı yayınların masaüstünde de izlenebilmesini mümkün kılmıştı. Buna ek olarak, canlı yayınların IGTV’ye yüklenmesinin de önü açılmıştı.

İLGİLİ HABERLER