Teknoloji

Instagram canlı yayınları yayın bitiminde IGTV’ye kolayca yüklenebilecek

instagram canlı yayın igtv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram Live, diğer bir deyişle Instagram’da canlı yayın yapma özelliği 2016 yılında çıkmıştı. Ancak koronavirüs ile birlikte bu sosyal ağ üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar uçuşa geçti. Instagram, Canlı Yayın özelliğinin büyük artış gösterdiğine dikkat çekiyor, bu nedenle insanların canlı yayınları izlemelerini ve içeriği saklamalarını kolaylaştıracak birtakım yeni özellikler getiriyor.

İnsanların masaüstü web sitesi üzerinden Instagram canlı yayın videolarının izlenmesi ve bunlara yorum yapılması özelliği, test edildikten sonra dünya çapında kullanıma sunulmuştu. Ayrıca şimdi canlı yayın yapanların bitmiş yayınlarını IGTV’ye yüklemelerine izin veren bir butonu da test ediyor. Bu buton sayesinde, canlı yayın gerçekleştiren Instagram kullanıcıları videonun ön izlemesini akışlarında ve profillerinde paylaşabilecekler. Yorumlar ve soru işareti çıkartmaları ise IGTV üzerinde gösterilmeyecek.

Canlı yayın videoları normalde 24 saat sonra kayboluyor. Yayın bittikten sonra da kullanıcıların bu yayınların tekrarlarını bulmaları zor oluyor. Her ne kadar içeriği saklamanız için her zaman bir yol olsa da, birçok kişi canlı yayın kayıtlarını IGTV’ye veya başka bir ortama yüklemiyor. Canlı yayın bitimine eklenecek bir IGTV’ye yükleme düğmesi çekici görünebilir. Böylelikle sadece canlı yayını kaçıran izleyiciler değil, IGTV’yi daha güçlü bir uzun formatta içerik oyuncusu hâline getirerek YouTube’a rakip olmak isteyen Instagram için de iyi olacaktır. Instagram’ın YouTube’a rakip olabilmesi için daha fazla içeriğe ihtiyacı var. Canlı yayınlar da IGTV’yi daha fazla doldurmaya katkıda bulunabilir.

Instagram’ın IGTV’ye gösterdiği dikkat devam ediyor. Yakın zamanda IGTV uygulaması güncellenerek içerik yapımcıları daha fazla öne çıkarıldı. Aynı zamanda insanların IGTV içeriklerini hikâyelerde önizleme şeklinde sunmalarına da izin veriliyor. Instagram, IGTV’yi güçlendirerek insanların daha fazla izleyecek içerik aradıkları bu salgın zamanında onlara istediklerini sunmayı hem de bundan yararlanmayı hedefliyor.

Ayrıca şirket insanların direkt mesajlarına masaüstü internet tarayıcısından erişmelerine de izin veriyor. Bu da şirketin masaüstü deneyimini mobil uygulamaya daha yakın hâle getirmeye çalışmasına bir başka örnek teşkil ediyor. Daha fazla IGTV içeriği, masaüstünden daha fazla erişim ve bunun gibi yeniliklerle Instagram, mobilin sınırları dışına çıkarak insanların içerikleri her yerde tüketmelerine imkan tanımak ve pozisyonunu güçlendirmek istiyor.

İLGİLİ HABERLER