Teknoloji

Instagram canlı yayınları artık masaüstünde de izlenebilecek

instagram reels

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle yüz milyonlarca insanın evinde kaldığı bugünlerde Instagram üzerinde çok sayıda canlı yayın yapılıyor. Müzisyenler küçük konserler verirken, oyuncular veya diğer tanınmış kişiler de Instagram’ın canlı yayın özelliği üzerinden birbirleriyle söyleşiyor veya takipçileriyle buluşuyor.

Instagram’daki canlı yayınlar şimdiye kadar sadece Instagram’ın mobil uygulaması üzerinden izlenebiliyordu. Ancak artık bu yayınları Instagram’ın masaüstü sitesinde takip etmek de mümkün olacak. Bunun özellikle iki kişinin katıldığı Instagram yayınları için işleri kolaylaştıran bir değişiklik olduğunu söylemek gerekiyor.

İki ayrı hesabın katıldığı Instagram canlı yayınlarında yapılan yorumlar ve yazılar nedeniyle ekranın alt kısmında kalan kişinin yüzünü görmek zor olabiliyordu. Ancak yayınların masaüstüne taşınmasıyla sağlanan ekstra alan sayesinde bu durum ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Instagram’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin bu imkanın dağıtımını kademeli şekilde gerçekleştirdiği anlaşılıyor. Şu an için tüm kullanıcıların canlı yayınları masaüstünde izleyemediği görülüyor.

Instagram henüz masaüstünden canlı yayın başlatmaya izin vermiyor. Dolayısıyla sosyal ağ henüz tam teşekküllü bir canlı yayın platformu değil. Yine de, Instagram’ın web versiyonunda önemli bir eksiğin giderildiği söylenebilir. Instagram, kısa süre önce masaüstünden mesaj okuma ve gönderme özelliğini de tüm kullanıcılarına açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER