Manşetler

Microsoft ve Intel Huawei’ye desteği sürdürecek

microsoft huawei
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei’nin başı bir süredir ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle dertte. Bu yaptırımlar nedeniyle Google ve ARM gibi önemli iş ortaklarıyla olan ilişkisi tehlikeye giren Çinli üreticiye iyi haber PC kanadındaki iş ortaklarından geldi. Huawei Microsoft ve Intel tarafından desteklenmeye devam edecek.

Microsoft ve Intel’in destek kararının Huawei’nin dizüstü bilgisayarlarını kullananları sevindireceğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Bu kararla birlikte dizüstü bilgisayarların Windows 10 güncellemelerini alması konusundaki şüpheler ortadan kalkıyor. Microsoft’un bu konuda uzun süre boyunca sessiz kalması, Huawei dizüstü bilgisayar sahiplerini endişeli bir bekleyişe itmişti. Buna ek olarak, şirket çevrimiçi mağazasında da Huawei’nin ürünlerinin satışını durdurmuştu. Ancak satışlar bir süre önce yeniden başlamıştı.

Microsoft tarafından PCWorld sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Müşterilerimize olağanüstü bir destek sunma konusundaki kararlılığımız sürüyor. ABD Ticaret Bakanlığı’nın kararı üzerinde yaptığımız değerlendirme, Huawei cihaz sahiplerine Microsoft yazılım güncellemelerini sunmaya devam edebileceğimizi gösteriyor.

Intel de yine PCWorld’e yaptığı açıklamada, Huawei’nin dizüstü bilgisayarları için güvenlik güncellemesi ve sürücü sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Huawei Microsoft ve Intel cephesinden gelen açıklamalar sayesinde en azından dizüstü bilgisayar pazarında sıkıntı yaşamaktan kurtulmuşa benziyor. Benzer bir durumun mobil cihaz kategorisinde tekrarlanmayacağını görmek içinse sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER