Teknoloji

Huawei’nin dizüstü bilgisayarları Microsoft Mağaza’ya geri döndü

huawei matebook x pro 2018 abd

Microsoft, Huawei’nin dizüstü bilgisayarlarını geçtiğimiz ay çevrimiçi mağazasından kaldırmıştı. ABD’nin Huawei’ye yönelik yaptırım kararının ardından böyle bir adım atan Microsoft, Huawei dizüstü bilgisayarların Windows güncellemelerini alıp alamayacağı konusunda da sessiz kalmıştı. Bu sessizlik sürerken, Huawei’nin dizüstü bilgisayarları da sessiz sedasız Microsoft’un çevrimiçi mağazasına geri dönmeye başladı.

Bu dönüşü fark eden ve gündeme taşıyan isim, WalkingCat rumuzlu Twitter kullanıcısı oldu. MateBook 13, MateBook ve MateBook X Pro modelleri hâlihazırda Microsoft’un çevrimiçi mağazasında görülüyor. MateBook X Pro’nun hâlihazırda stokta olmaması dikkat çekiyor. Diğer modeller ise bir sıkıntı olmadan satın alınabiliyor.

Sürecin başında uzun süre sessiz kalan Microsoft, bu sessizliğini de bozdu. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Huawei’nin ABD Ticaret Bakanlığı’nın yaptırım listesine girmesinin ardından ortaya çıkan mevzuatsal ve teknik karışıklıkları değerlendirmeye ve bu konuda gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Bu değerlendirmelerin sonucunda mevcut Huawei cihaz stoğunun Microsoft Mağaza’da satışına yeniden başladık.”

Bu açıklamada, “mevcut stok” ifadesi dikkat çekiyor. Dolayısıyla Microsoft’un elindeki stoğu tüketmesinin ardından Huawei dizüstü bilgisayarların satışının bir kez daha durdurması muhtemel görünüyor. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen ikinci açıklamada da “mevcut stok” ifadesinin altı çiziliyor.

Huawei, geçtiğimiz hafta CES Asia’da Windows işletim sistemli yeni bir dizüstü bilgisayar tanıtmayı planlıyordu. Ancak süreci biraz daha izleme kararı alan şirket, tanıtımı iptal etmişti.

İLGİLİ HABERLER