Teknoloji

HTC CEO’su Yves Maitre görevi bıraktı

htc yves maitre

HTC CEO’su ve Başkanı Yves Maitre, kişisel sebepleri gerekçe göstererek iki görevini de bıraktı. Görevlerinden henüz bir yılı tamamlamamışken vazgeçen Maitre’nin yerine şirketin dümenine yine Cher Wang geçti. HTC’nin kurucularından biri olan Wang, yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu.

HTC’den verilen bilgiye göre, COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan sıkı seyahat kısıtlamaları Fransız yöneticinin kararında etkili oldu. 11 aylık görev süresinin büyük kısmını Avrupa’daki ailesini göremeden geçirmek zorunda kalan Maitre’nin istifası yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

Maitre’nin görev süresi boyunca HTC’nin önceliği sanal gerçeklik alanındaki varlığını biraz daha kuvvetlendirmek olmuştu. Vive Cosmos modüler başlık serisini geliştiren şirket, yeni nesil cihazların daha kompakt olacağının müjdesini de vermişti. Kurumsal alanda VR kullanımını yaygınlaştırmak içinse Vive XR Suite duyurulmuştu. Şirketin ilk 5G telefonu olan U20 de Maitre’nin CEO’luğu döneminde çıkmıştı.

Eski Orange yöneticisi HTC’nin mali açıdan kötü gidişini tersine çevirmeyi başaramamıştı. Şirket, 2020’nin ikinci çeyreğinde üst üste dokuzuncu kez bir çeyreği zararla kapatırken, zararının artmasını da engelleyememişti.

Önce 2019’un aralık ayında işten çıkarma yapan HTC, geçtiğimiz haziran ayında da iş gücünde ekstra kesintiye gideceğini duyurmuştu. Şirket içi kaynaklardan verilen bilgiye göre, haziran ayındaki kesinti Maitre’nin inisiyatifi dışında gerçekleştirildi. Maitre’nin istifasını birkaç ay önce verdiği, ancak prosedürler nedeniyle istifanın yeni onaylandığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER