Teknoloji

HTC yola yeni CEO’su ile devam edecek

htc ceo

HTC‘nin tepesinde önemli bir değişiklik gerçekleşti. Şirketin CEO’luğunu yürüten Cher Wang, yine eski görevi olan yönetim kurulu başkanlığına döndü. HTC, CEO makamını ise Yves Maitre‘ye teslim etti.

Tayvanlı şirketin yeni döneminde CEO Maitre, VIVE Reality ile sanal gerçeklik üstüne odaklanacak. Cher Wang ise yönetim kurulu başkanı olarak yeni teknolojiler ve iş birlikleri üzerine yoğunlaşacak.

Maitre, uzun yıllar boyunca Fransız telekomünikasyon şirketi Orange’da çalışmıştı. Tecrübeli yönetici, şirkette Tüketici Ekipmanları ve İş Birliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Bu koltukta Orange’ın bağlantılı teknoloji ve strateji çalışmalarını yürüten Maitre, Orange’ın inovasyon teknolojileri grubunda da rol üstlenmişti.

HTC üst yönetimi CEO değişikliğinden umutlu

HTC’nin yönetim kurulu başkanı Cher Wang, şirketin yeni dönemiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Dört yıl önce CEO olduğumda, HTC’yi tam anlamıyla bir ekosistem şirketi haline dönüştürmek için çalışmaya başladım ve şirketin 5G ile XR alanlarında öne çıkmasını sağlayacak temelleri attım. Şimdi HTC’nin idaresini, bizi yolculuğumuzun bir sonraki aşamasında yönlendirecek güçlü bir lidere bırakmanın tam zamanı. Yves’in yönetimi ele almasından mutluluk duyuyorum. Kendisinin şirketimizle uzun zamana dayalı ilişkisi var ve bizim inovasyon tutkumuzu paylaşıyor. Yves’in HTC’yi tam potansiyeline ulaştıracak doğru lider olduğuna gönülden inanıyorum.”

CEO makamının yeni sahibi Yves Maitre ise şöyle konuştu: “HTC uzun zamandır yenilikçi teknolojilerin öncüsü konumunda. Yönetim kurulu tarafından HTC?nin yeni dönemine yön vermek için seçilmiş olmak onur verici. HTC tüm dünyada, mobil ve XR alanlarında ilkleri sunmasıyla tanınıyor. HTC çalışanları, müşterileri ve yatırımcıları ile birlikte 5G ve XR teknolojilerinin de geleceğini şekillendirmek için sabırsızlanıyorum.Dünyanın en iyi tüketici donanımlarını geliştirmenin yanı sıra bunları eksiksiz hizmetlerle donatıp yönetim ve kurulumu kolaylaştırma hedefine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İLGİLİ HABERLER