Teknoloji

Google yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalışıyor

google artırılmış gerçeklik

Google Glass I/O 2012’de gözler önüne çıkmıştı. İnternet devi I/O 2022’de yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalıştığını açıkladı. Şirket paylaştığı kısa bir videoyla yeni artırılmış gerçeklik gözlüğünün yeteneklerinden bazılarını sergiledi.

Gözlüğün bir konuşmayı gerçek zamanlı olarak yazılı metne dökebildiği görülüyor. Buna ek olarak, gözlüğün bir konuşmayı yine gerçek zamanlı şekilde İngilizceden İspanyolcaya çevirebilmesi dikkat çekiyor.

Yeni artırılmış gerçeklik gözlüğünün ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Paylaşılan videonun altında “simule edilmiş görüş açısıdır” şeklinde bir ibarenin bulunması, gözlüğün kullanıcı arayüzünün ilk etapta gösterilenden çok daha farklı olabileceğini gösteriyor.

Google yeni artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili detayları paylaşma konusunda temkinli davranmasına şaşırmamak gerekiyor. Google Glass hâlâ kurumsal müşteriler tarafından kullanılıyor. Ancak bu artırılmış gerçeklik gözlüğü hiçbir zaman Google’ın yola çıkarken koyduğu hedeflere ulaşamamıştı. Gizlilik endişeleri ve “Glasshole” etiketiyle yürütülen kampanya, Google’ın gözlüğü satışını zorlaştırmıştı. İnternet devinin yeni artırılmış gerçeklik gözlüğüyle bu durumu değiştirip değiştiremeyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER