Teknoloji

Google Mesajlar grup sohbetlerini uçtan uca şifrelemeyle koruyacak

google mesajlar

Google Mesajlar iki kişi arasındaki sohbetler için uçtan uca şifreleme desteğini geçtiğimiz yıl dağıtıma çıkarmıştı. Şirket şimdi grup sohbetlerinin de bu teknolojiyle korunacağını açıkladı. Google’dan verilen bilgiye göre, grup sohbetleri için uçtan uca şifreleme desteği bu yıl içinde beta etiketiyle kullanıma sunulacak.

Google şimdilik grup sohbetlerinde uçtan uca şifreleme desteği konusunda başka bir detay vermedi. Ancak desteğin işleyişinin bireysel sohbetlerdekine benzer bir yapıda olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Gruptaki herkesin RCS sohbet fonksiyonlarını aktif hâle getirmesinin gerekeceği belirtiliyor. Buna ek olarak, “Gönder” yazısının yanında bir kilit ikonunun bulunması, mesajın gönderileceği grubun uçtan uca şifrelenmeyle korunacağı anlamına geliyor. Özelliğe dair diğer detayların da önümüzdeki dönemde paylaşılması bekleniyor.

Google Mesajlar uygulamasının hâlihazırdaki RCS’li aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçmiş durumda. Bu da grup sohbetlerinde uçtan uca şifreleme desteğinden çok fazla kullancının faydalanabileceği anlamına geliyor. Eğer herkes RCS ve uçtan uca şifrelemeyi aktif hâle getirirse, grup mesajlarının dışarıya sızdırılması çok daha zorlu hâle gelecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER