Teknoloji

Google Play’e eklenen Kişiler bölümü arkadaşlardan uygulama tavsiyeleri gösterecek

Google arkadaşlarınızın kullandığı uygulamaları bulmayı biraz daha kolay hâle getiriyor, tabii ki, onlar Google+ kullanıyorsa. Şirket Google Play mağazasına “Kişiler” olarak Türkçeleştirebileceğimiz yeni bir bölüm ekledi. Henüz Türkiye profilindeki cihazlarda Google Play üzerinde bu bölümü görmesek de, tanıdığınız kişilerin +1’lediği uygulamalar bu bölümde listeleniyor.

google-play-050414 (800 x 534)

Uygulama tavsiyeleri işlevinin daha fazla kullanımına teşvik etmekten öte, bu yeni bölüm Google’ın kullanıcılara Google+’ı daha fazla kullandırtmaya yönelik bir başka hamlesinin sonucu gibi görünüyor. Kişiler bölümü Google+ üzerinde uygulamalarla ilgili olarak yeni kullanıcıları takip etme imkanı sunabilir, ayrıca sizinle aynı uygulama ve servislerden yararlanan ve henüz bağlantı kurmadığınız kişilere ulaşmanızı sağlayabilir.

“Kişiler” bölümünün soldan sürüklenince açılan sütun menü içinde, İstek Listem başlığının hemen altında yer alması gerekiyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu bölüm henüz Türkiye profilindeki Google Play hesaplarında görülmüyor.

İlgili >>Phandroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER