Teknoloji

Twitter 15 yeni reklam türünü kullanıma sunmaya hazırlanıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter önümüzdeki altı ay içinde 15 yeni reklam türünü zaman akışı içinde kullanıma sunmayın planlıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre ilk yeni reklam tarzları birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak. Bunlardan bir tanesi kullanıcıların tek bir dokunuşla akıllı telefon uygulamalarını hızlı şekilde indirmelerine imkan tanıyacak reklam tipi olacak. Bu reklam türü şu anda şirket tarafından test ediliyor.

twitter-logo-230513

Facebook bir süredir uygulama geliştiricilerine veya oyun yayıncılarına benzer türde bir reklam türü sunuyor. WSJ, Twitter’ın da bunu görerek benzer tarzda bir reklam türü geliştirmiş olabileceğini düşünüyor. Bu uygulama yükleme reklamları Twitter’ın “kartlar” yapısıo içinde gösterilecek, böylelikle normal bir tweet’ten biraz daha fazla etkileşim imkanı sunulacak. İndirme işlemi başladıktan sonra kullanıcılar otomatik olarak Twitter’a geri döndürülecek, böylelikle tweet akışları içinde kaldıkları yerden gezinmeye devam edebilecekler.

Gazetenin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Twitter CEO’su Dick Costolo ve diğer üst düzey yöneticiler geçtiğimiz hafta içinde reklam odaklı yeni kartları bir toplantıda göstermiş. Bu gösterimlerden bir tanesinde kartların, kullanıcıları e-posta adreslerini tek bir tıklamayla paylaşarak yarışmalara ve piyangolara katılmaya nasıl teşvik ettiği temsil ediliyormuş.

Twitter’ın farklı reklam türleri sunması kullanıcıları biraz endişelendirebilir, ancak bu durum kullanıcıların tweet akışları içinde daha fazla reklam göreceği anlamına gelmiyor. Yine de, Twitter daha fazla reklam türü sunarak reklamverenlere daha fazla esneklik sunmayı amaçlıyor. Ayrıca şirket reklam konusundaki faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla uzun zaman reklam konusunda YouTube’da çalışmış bir kişiyi işe almıştı.

İlgili >> Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER