Teknoloji

Samsung grafenin seri üretiminde kapıyı açacak adımı attı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Grafen son zamanların en heyecan verici materyallerinden biri. Onun sayesinde tüm elektronik cihazların çalışma prensibi değişebilir, ancak şimdiye kadar onu üretmek bir problemdi. Samsung bu sorunu çözmüş gibi görünüyor.

grafen-050414 (650 x 390)

Sonuç olarak grafenin mikro bazda iletim yeteneği sayesinde cihazlar daha küçük hâle gelebilecek. Bunun sayesinde günün birinde mobil cihazınızı bir kredi kartı gibi cüzdanınıza sığdırmanız mümkün olabilir. Belki bu hemen gerçekleşmeyecek, ancak işin gideceği noktanın orası olduğu anlaşılıyor.

Grafen 2004 yılında keşfedildi ve dünyanın en ince, güçlü ve iletkenliği yüksek materyali olarak nitelendirildi. Ayrıca onu bulanlara da Nobel Fizik Ödülü kazandırdı. Bu maddenin günün birinde yongalarda silikonun yerini alabileceği söylendi.

Ne var ki, grafenin izolasyonda davranmasını sağlayacak dört katmanlı yapı için grafeni bor nitratla katmanlamak bir problemdi. Samsung’un grafenin üretiminde kaydettiği aşamayla birlikte bükülebilen dokunmatik ekranlar, bilgisayarlar, daha hafif hava araçları, duvar kağıdı kadar ince HDTV’ler ve süper hızlı internet bağlantıları mümkün olacak.

Samsung, Sungkyunkwan Üniversitesi  ile yaptığı çalışmalar neticesinde büyük alanlı, tekil kristal levha ölçeğinde grafen oluşturmayı başardı. Diğer bir deyişle, bu materyalin yüksek ölçekte seri üretimine geçmek için bir yol buldu.

Tabii ki, işler henüz başlangıç aşamasında ve geliştirme çalışmaları da sürüyor. Ancak gelecekte süper ince ve kompakt cihazları hayatımızda göreceğimizi bilmek memnuniyet verici bir gelişme. TV’lerin duvarkağıdı kadar inceldiği ve katlandığı, mobil cihazların bileklere sarıldığı gelecek yakın.

[Görsel – jameshedberg.com]

İLGİLİ HABERLER