EğlenceTeknoloji

Gamescom Opening Night Live etkinliğinde öne çıkan duyurular ve fragmanlar – Video

gamescom opening night live

Xbox etkinliği ile Gamescom heyecanı biraz erken başladı. Ancak esas gösteri, her zamanki gibi Geoff Keighley tarafından sunulan Opening Night Live ile başlangıcını yaptı. İki saat süren uzun etkinlikte şaşırtıcı geçişlerden Halo, Horizon Forbidden West ve Death Stranding gibi büyük isimlere kadar sergilenen birçok şey vardı. Etkinliği takip edemeyenler için dikkate değer duyurular ve oyun fragmanları aşağıda yer alıyor.

Firaxis bir Marvel oyunuyla geliyor

Etkinliğin en büyük sürprizlerinden biri, XCOM geliştiricisi Firaxis’in Midnight Suns ile Marvel evrenine giriş yapacağı haberiydi. Oyun taktiksel bir RPG olarak tanımlanıyor ve oyun için özel olarak tasarlanmış yepyeni bir özelleştirilebilir süper kahraman bulunacak. Stüdyo, 1 Eylül’de bir oyun fragmanı gösterecek. Oyunun da önümüzdeki mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Halo Infinite için çıkış tarihi ve özel bir konsol versiyonu

Halo Infinite en sonunda 8 Aralık’ta çıkıyor. Oyunun aslında geçen yıl piyasaya sürülmesi ve Xbox Series X için büyük bir vitrin görevi görmesi bekleniyordu. Ancak bu planlar pandemi nedeniyle kısmen ertelendi. Bu arada yeni fragman, oyunun çok oyunculu bileşeninin hikayesine odaklanıyor. Ve oyun bu yıl çıkacak olsa da, askeri operasyonu modu ve yaratıcı Forge modu gibi birkaç parçası eksik olacak.

Bu arada Microsoft, Halo için özel bir Xbox Series X konsolu ve kumanda da çıkarıyor.

Horizon Forbidden West çıkışı 2022’ye ertelendi

horizon forbidden west

PlayStation’ın en büyük özel oyunlarından biri ertelendi. Sony, Horizon Forbidden West‘in 22 Şubat 2022’de PS4 ve PS5’e geleceğini doğruladı. Bu arada ilk oyun PS5 için 60 fps’lik bir yama alıyor.

The Skywalker Saga için yeni bir oynanış videosu

Belki de etkinliğin en sevimli fragmanı, dokuz ana filmin tümünü kapsayan en yeni Lego Star Wars oyunu The Skywalker Saga için hazırlanmış oynanış videosuydu. Oldukça sevimli ve kapsamlı görünen bir fragmana sahip oyun önümüzdeki bahar çıkış yapacak.

Persona 5 Super Monkey Ball‘a geliyor

Yakında çıkacak Super Monkey Ball Banana Mania, Fortnite veya Super Smash Bros.‘a benzer bir oyun hâline geliyor ve kadrosuna her türlü sürpriz karakteri ekliyor. Daha önce Yakuza‘dan Kiryu vardı. Şimdi Sega, Persona 5’in Morgana’sının da bir DLC karakteri olacağını duyurdu. Banana Mania 5 Ekim’de çıkıyor, ancak Morgana 2 Kasım’da gelecek.

Saints Row yeniden canlanıyor

Açık dünya aksiyon dizisi Saints Row, gelecek yıl çıkacak yeni bir oyunla yeniden canlanıyor. Adı basit bir şekilde Saints Row olarak belirlendi. Ve görünüşe göre yeni oyun da öncekiler kadar vahşi görünüyor. Oyunun 25 Şubat’ta çıktığında PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC gibi çeşitli platformlara gelmesi planlanıyor.

Jett ekim ayında çıkıyor

İlk iPhone hit oyunu Superbrothers: Sword & Sworcery EP‘nin uzun zamandır beklenen devamı niteliğindeki oyun Jett’in çıkış tarihi nihayet belli oldu. Oyun 5 Ekim’de çıkacak ve son fragmanı gerçekten muhteşem görünüyor.

Amazon’un New World‘ü için açık beta başlıyor

Amazon’un MMO New World oyunu kapalı beta sürümünde şaşırtıcı miktarda olumlu geri bildirim almıştı. Oyun yakında daha çok kişiye erişecek. Amazon, 9 Eylül’de açık betanın başlayacağını duyurdu.

Death Stranding: Director’s Cut için yeni bir fragman

Her ne kadar gerçek bir yönetmen kurgusu olmasa da, Death Stranding‘in geliştirilmiş versiyonu ilginç görünüyor. Yeni nesil iyileştirmeler eklenirken Hideo Kojima’nın 2019 hitinden bazı fikirler de içeriyor. En yeni fragman yeniliklerin özüne de girmeyi sağlıyor.

Call of Duty: Vanguard oynanış videosuyla oyuna hızlı bir bakış

Sledgehammer, geçen hafta Call of Duty: Vanguard‘ı resmi olarak duyurmuştu. Stüdyo Gamescom’da ise, izleyicilere daha detaylı bir dokuz dakikalık oynanış videosu sundu. Dokuz dakikalık videonun tamamını yukarıda bulabilirsiniz. Vanguard‘ın 5 Kasım’da çıkması planlanıyor.

April O’Neil Shredder’s Revenge‘in kadrosunda

Hoş bir retro oyunu olan Shredder’s Revenge, klasik atari salonu dönemi Ninja Turtles dövüşlerine yol alıyor gibi görünüyor. Gamescom’da yeni bir karakter ortaya çıktı. Dört kaplumbağanın yanında şimdi muhabir April O’Neil da var. Oyun önümüzdeki yıl Switch ve PC için çıkacak.

Cult of the Lamb oldukça etkileyici görünüyor

2022 yılında çıkacak Cult of the Lamb oyununda, yapımcısının açıklamasına göre, oyuncular uğursuz bir yabancı tarafından yok edilmekten kurtarılan esir bir kuzu rolünde olacak ve kendileri adına sadık bir takipçi kitlesi oluşturarak borçlarını ödemeye çalışacak. “Sahte peygamberler ülkesinde kendi kültünüzü başlatın, ormanlara tapan sadık bir topluluk oluşturmak için çeşitli ve gizemli bölgelere çıkın ve tek gerçek kült olmak için Sözünüzü yayın.”

DokeV‘in etkileyici oyun fragmanı

DokeV‘in nasıl bir oyun olduğunu tam olarak anlayamayabilirsiniz, ancak kaykaydan canavar dövüşüne kadar çeşitli türleri kapsayan harika bir stil ve oynanış anlayışıyla ilk fragman etkileyici görünüyor.

Dövüş sanatları oyunu Sifu şubat ayında çıkıyor

Yaklaşan ilgi çekici aksiyon oyunlarından biri de, klasik bir dövüş sanatları filmini yalnızca etkileşimli biçimde kanalize eden Sifu‘dur. Oyun 22 Şubat 2022 tarihinde çıkacak. Epic Games Store üzerinden PlayStation ve PC için yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER