EğlenceTeknoloji

Xbox Gamescom 2021 etkinliğinden önemli duyurular – Video

xbox gamescom 2021

Microsoft, bu yılki E3 fuarında iyi bir performans sergiledi ve şirket, Gamescom 2021’de yakında çıkacak yeni oyunlarının gösterimi için bir fırsat daha elde etti. Forza ve Flight Simulator gibi herkesin beklediği oyunların yanı sıra Xbox konsollarına gelecek bulut tabanlı oyunlarla ilgili birkaç sürpriz de vardı. Üstelik şirket Game Pass abonelik hizmetine yoğun biçimde odaklanmaya devam ediyor.

Yaklaşık 90 dakika süren etkinliği canlı olarak izleme fırsatı bulamayanlar için, yayının öne çıkan detayları ve fragmanları aşağıda yer alıyor:

xCloud yıl sonunda Xbox konsollarına geliyor

Microsoft, bulut tabanlı oyun hizmeti xCloud’u bu yıl sonunda hem Xbox One’a hem de Series X / S’e getireceğini açıkladı. Bu sayede kullanıcıların Game Pass oyunlarını indirmeden önce internet üzerinden oynayabilecekler.

Forza Horizon 5 için göz alıcı otomobiller ve özel kumanda

Forza Horizon 5‘in güzel manzaraların yanında göz alıcı arabalar da sunacak. Bunların arasında Mercedes AMG One ile birlikte 2021 model Bronco Badlands de var; biri sokaklar için, diğeri off-road için. Bu iki araç oyunda bulunmanın yanı sıra görselleri de süsleyecek. Horizon 5, Xbox ve PC için 9 Kasım’da çıkıyor. Ayrıca oyuna özel hoş görünümlü bir kumanda da geliyor.

Game Pass için yeni bir oyun dalgası daha

Microsoft her zaman olduğu gibi bu yayında da Game Pass abonelik hizmetiyle ilgili bazı duyurular yaptı. Bunların arasında en önemlisi şirket, Humble Games’ten bir dizi bağımsız oyun da dahil olmak üzere yakında kulanıma sunulacak bir dizi yeni oyununu duyurdu.

Dying Light 2‘ye daha detaylı bir bakış

Microsoft, etkinlik yayınını zombi parkur oyunu olan Dying Light 2‘ye derinlemesine bir bakışla açtı. Oyun fragmanında çok sayıda zombi var, geliştirici Techland’e göre, oyunda orijinaline kıyasla iki kat daha fazla parkur hamlesi bulunacak. Oyun 7 Aralık’ta çıkıyor.

Flight Simulator için birçok güncelleme geliyor

Flight Simulator‘ın arkasındaki ekip, oyuna gelen ve yeni bir yarış modunu içeren bir dizi güncellemeyi detaylandırdı. Bir dizi tarihi uçak; Almanya, İsviçre ve Avusturya’yı kapsayan bir dünya güncellemesi ve gelecekteki bir güncellemede helikopterlerin önünü açacak elektrikli hava taksilerinin eklenmesi de yenilikler arasında yer alıyor.

Age of Empires IV ile tarih dersi

Orta çağ silahlarına odaklanan bir bölümle birlikte yayın birden düşük teknolojilerin sergilendiği bir hâl almıştı. Strateji simülasyon oyunu Age of Empires IV‘ün arkasındaki geliştiriciler, mancınık ve bunun oyuna nasıl uyarlanacağı hakkında konuşmak için biraz zaman ayırdı. Age of Empires IV, Game Pass de dahil olmak üzere PC’de 28 Ekim’de çıkıyor.

2022’de yeni bir aksiyon RPG oyunu geliyor

Canlı yayında sergilenen birkaç yeni oyundan biri, “yoğun savaş ve macera dolu keşiflere sahip acımasız bir aksiyon RPG” olarak tanımlanan Stray Blade‘di. Gelecek yıl Xbox Series X / S’de piyasaya sürülecek. Oyun hakkında fikir edinmek için yukarıdaki fragmanı izleyebilirsiniz.

Crusader Kings konsollara geliyor

PC strateji oyunu Crusader Kings III, Xbox Series X / S için özel bir versiyonla konsollara geliyor. Microsoft, kullanıcı arayüzü ve radyal menülerin eklenmesi de dahil olmak üzere Xbox Kablosuz Oyun Kumandası ile çalışacak şekilde özelleştirildi. Böylelikle Crusader Kings III deneyiminin derinliğinin ve detayının kaybolmaması garanti altına alındı. Çıkış tarihi “yakında” duyurulacak ve oyun piyasaya çıktığında Game Pass aracılığıyla sunulacak. Geliştirici Paradox, oyunun PS5’e de geleceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER