EğlenceTeknoloji

Horizon Forbidden West’in çıkışı 2022’nin şubat ayına ertelendi

horizon forbidden west

Horizon Zero Dawn’un devam oyunu Horizon Forbidden West, 2021’in sonlarında oyuncularla buluşacaktı. Ancak PlayStation’ın resmi blogu ve Guerilla Games’in Twitter hesabından yapılan açıklamalarla, oyunun çıkışının 18 Şubat 2022’ye ertelendiği duyuruldu.

Sony daha önce Horizon Forbidden West’in çıkışı için kesin bir tarih vermemiş, ancak oyunun 2021 bitmeden yayınlanabilmesinin muhtemel olduğunu belirtmişti. PlayStation Studios’un şefi Herman Hulst, pandemi nedeniyle hareket yakalama ekipmanları ve aktörlerine erişimin zorlaşması nedeniyle belirsizlik yaşandığını dile getirmişti.

Guerilla Games’in de parçası olduğu PlayStation Studios, hâlihazırda çok sayıda oyun üstünde çalışıyor. Hulst tarafından verilen bilgiye göre, üzerinde çalışılan oyun sayısı 25’in üstünde. Pandemi kaynaklı sıkıntılar nedeniyle yeni God of War oyununun ve Gran Turismo 7’nin de çıkışı ertelendi.

PlayStation Studios dışında PS5 için özel oyun hazırlayan geliştiricilerden bazıları da oyunlarının çıkışını ertelemişti. Arkane Deathloop’un çıkışını 2021’in eylül ayına ertelerken, Ghostwire: Tokyo’nun da 2022’den önce çıkmayacağı açıklanmıştı.

Horizon Forbidden West, PlayStation 4’te de oyuncularla buluşacak. Oyun için ön sipariş dönemi 2 Eylül itibarıyla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER