Teknoloji

Samsung Galaxy S9 taslağı parmak izi tarayıcısının yeni konumunu doğruluyor

Samsung Galaxy S9 ile ilgili iddia ve sızıntılara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bu sızıntılar, akıllı telefonun tasarımına dair önemli ipuçları veriyor. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonunda parmak izi tarayıcısının yerini değiştireceğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. İnternete sızan yeni taslaklar da bu değişimi doğruluyor.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yayınlanan çizimlerde sadece S9’un ismi geçiyor. Telefonun daha büyük ekranlı versiyonu S9+’ın ismine ise sızıntıda rastlanmıyor. Ancak S9 ve S9+’ın tasarımının hemen hemen aynı olacağını unutmamak gerekiyor.

S9 taslaklarında telefonun arka paneli net biçimde görülüyor. Parmak izi tarayıcısı ise dikey olarak yerleştirilmiş kamera kurulumunun altına yerleştirilmişe benziyor.

galaxy s9

S9’un tasarım bakımından selefi S8’den farklı olması beklenmiyor. Samsung’un yeni amiral gemisinde asıl değişiklikleri cihazın içinde yapması öngörülüyor. Qualcomm Snapdragon 845 işlemci, söz konusu değişiklikler içinde başı çekiyor. Parmak izi tarayıcısının yerinin değiştirilmesi ise S8’de pek çok kullanıcının şikayetçi olduğu bir durumu ortadan kaldırabilir.

Galaxy S9 ile ilgili ilk bilgiler CES 2018’de paylaşılabilir

Samsung’un yeni amiral gemisinin 2018’in başlarında resmiyet kazanması bekleniyor. Bunun için akıllara gelen ilk etkinlik, şubat ayında gerçekleştirilecek 2018 Mobil Dünya Kongresi oluyor. Ancak CES 2018’de Galaxy S9 için potansiyel sahneler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER