Teknoloji

Galaxy S9 ve S9+ ilk defa CES 2018’de boy gösterebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s92017’nin tüm amiral gemisi telefonlarının satışa sunulmasıyla birlikte gözler 2018’in gözde telefonlarına çevrildi. Samsung’un önümüzdeki yıl bu yarışa biraz daha erken başlayacağına dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Ünlü duyumcu Evan Blass da bu ihtimali dillendirenler arasına katıldı. Blass’a göre, Galaxy S9 ve S9+ ilk kez ocak ayında düzenlenecek CES 2018’de gözler önüne çıkabilir.

Samsung bu yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S8 ve S8+’ta görsel anlamda radikal olarak tanımlanabilecek değişiklikler yapmıştı. S9 ve S9+ ise bu konuda daha muhafazakâr bir çizgide olacak gibi görünüyor. Samsung’un telefonda Qualcomm Snapdragon 845 işlemciyle hızı artırması beklenirken, görsel anlamdaki en önemli değişikliğin parmak izi tarayıcısının konumunun değiştirilmesi olacağı söyleniyor. Galaxy S8 ve S8+’ta parmak izi tarayıcısının konumu nedeniyle tepki çeken Samsung’un S9’da tarayıcıyı çift kameralı kurulumun altına taşıması bekleniyor.

Samsung’un hem S9’a hem de S9+’a AKG stereo hoparlör yerleştirmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Güney Koreli şirketin kulaklık jakından da henüz vazgeçmeyeceği söyleniyor.

Blass, S9+ ile S9 arasındaki bazı muhtemel farklardan bahsetmeyi de ihmal etmiyor. Güney Koreli şirketin S9’da 4 GB, S9+’ta ise 6 GB RAM’e sahip olması bekleniyor. İkinci kameranın da S9+’a özgü bir özellik olabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S9 ile birlikte yeni DeX’i tanıtabilir

Samsung’un Galaxy S9 ile birlikte yeni DeX’i de gözler önüne çıkarabileceği söyleniyor. Yeni DeX’te telefonun düz olarak durabileceği ve böylelikle sanal bir klavye veya izleme dörtgeni olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Güney Koreli şirketin CES 2018’de S9 ve S9+ için bir tür ön gösterim gerçekleştireceği ve asıl şovu mart ayındaki geleneksel etkinliğinde sergileyeceği de söylentiler arasında yer alıyor. Bu iddianın doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER