Ulaşım

Ford Sync 3 nisan ayında Waze desteğine kavuşacak

ford sync 32018 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2018) katılımcıları sadece akıllı telefon veya teknolojik cihaz üreticileriyle sınırlı kalmıyor. Otomobil üreticileri de kongrenin katılımcıları arasında bulunuyor ve bazı duyurularını kongrede gerçekleştiriyor. Ford da söz konusu gruba dahil otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Şirket, Sync 3 adını taşıyan araç içi bilgi ve eğlence sisteminin Waze desteğiyle güçleneceğinin işaretini CES 2018’de vermişti. Bu konudaki detaylar da sonunda netleşti. Ford Sync 3, önümüzdeki nisan ayından itibaren Waze üzerinden navigasyon desteği sunacak.

Waze entegrasyonu, Ford’un Sync AppLink platformu üzerinden çalışacak. Bu da iPhone sahiplerinin telefonlarını USB girişi üzerinden araca bağladıktan sonra navigasyon uygulamasını ve kontrollerini aracın bilgi ve eğlence ekranında görebileceği anlamına geliyor. “Talk to Waze” özelliğinin desteklenmesi ise sürücülerin navigasyon uygulamasını sesli biçimde kontrol edebilmesini mümkün kılıyor.

Ford, SmartDeviceLink platformunun duyurusunu MWC 2017’de yapmıştı. Ford ve Toyota tarafından geliştirilen SmartDeviceLink platformu, uygulamaların araç içi ekranlarda gösterilmesini kolaylaştırıyor. Platform duyurulurken yapılan açıklamada, Waze’in de bir gün SmartDeviceLink tarafından desteklenebileceği belirtilmişti. Bu ihtimal, yaklaşık 1 yılın sonunda gerçeğe dönüştü.

Ford Sync 3 platformunun 3.0 veya daha üstü sürümlerini taşıyan araçlar, Waze entegrasyonundan hayata geçer geçmez yararlanabilecek. Sync 3 platformunun daha eski sürümlerini taşıyan araçlarda ise Waze desteği güncelleme ile aktif hâle gelecek. Bu güncelleme araçlara havadan gönderilecek veya USB yoluyla yüklenebilecek.

İLGİLİ HABERLER