Ulaşım

Ford araç içi bilgi ve eğlence sistemine Waze’i entegre ediyor

ford sync 3CES, yıllardır otomobil üreticileri için de önemli bir sahne işlevi görüyor. Pek çok otomotiv şirketi, CES’te dikkat çekici duyurular yapıyor. Bu gelenek CES 2018’de de değişmedi. Ford, CES 2018’de de önemli haberler verdi. Bu haberlerden büyük kısmı bağlı şehirler ve bulut tabanlı ulaştırma sistemleriyle ilgili olsa da, şirket son kullanıcıyı doğrudan ilgilendiren bir duyuru da yaptı. Ford SYNC 3 adını taşıyan araç içi bilgi ve eğlence sistemine navigasyon uygulaması Waze’i entegre edeceğini açıkladı.

SYNC 3’ün bulunduğu 2018 model Ford ve Lincoln marka araçlarda, Waze çalıştırılabilecek. Ancak bunun için SYNC 3’e bir akıllı telefon bağlamak gerekecek. SYNC 3 üzerinden de Waze’in navigasyon, trafik güncellemeleri, uyarıları, HOV şerit desteği ve “Waze’e konuş” gibi özelikleri kullanılabilecek.

Waze’in Ford için “doğal” bir iş ortağı olduğu söylenebilir. Kullanıcılarından aldığı bilgilerle trafik durumuna dair güncellemeler veren Waze, insanların sıkışıklık ve bakım çalışması gibi durumlardan haberdar olmalarını sağlayabiliyor. Ford ise şehir içi ulaşımı iyileştirmek adına hem otomobilleri hem de toplu taşımada kullanılan araçları internete bağlamaya büyük önem veriyor. Waze entegrasyonu sayesinde Ford kullanıcıları, önemli yol bilgilerini almak için telefonlarına bakmak veya telefonlarını dinlemek zorunda kalmayacak.

Ford SYNC 3 sistemine Amazon Alexa desteğini de ekliyor

Otomotiv devinin CES 2018’deki SYNC 3 duyuruları bununla da sınırlı kalmadı. Ford SYNC 3 sistemine Amazon’un dijital asistanı Alexa’yı da entegre etmeye hazırlanıyor. Böylelikle SYNC 3’ün yeteneklerinden Alexa’ya verilecek sesli komutlarla yararlanmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER