Ulaşım

Tesla otonom sürüş yazılımı FSD’nin fiyatında indirime gitti

tesla fsd

Tesla, otonom sürüş özellikleri getiren Full Self-Driving (Tam Otomatik Sürüş) (FSD) yazılımının ABD ve Kanada fiyatlarında indirime gitti. FSD yazılımı için ABD’deki kullanıcıların artık 12 bin yerine 8 bin dolar, Kanada’daki kullanıcıların ise 16 bin yerine 11 bin Kanada doları ödemesi gerekiyor. Electrek sitesinin haberine göre, şirket 6 bin dolarlık Genişletilmiş Autopilot seçeneğini ise artık sunmuyor. Bu paketin mevcut kullanıcıları 2 bin dolar ödeyerek FSD yazılımına geçebiliyor.

Tesla’nın sürücü destek özellikleri yıllardır düzenleyiciler tarafından inceleniyor. Tam Otomatik Sürüş yazılımı da, ismine rağmen, en azından bu aşamada bir insan sürücünün yerini tamamen devralacak şekilde tasarlanmamıştır. Tesla’nın web sitesinde mevcut FSD özelliklerinin aktif sürücü denetimi gerektirdiği ve aracı otonom hale getirmediği açık şekilde belirtiliyor.

Tesla FSD aboneliği fiyatında da indirime gitmişti

Şirket mart ayında personeline gönderdiği talimatla müşterilere otomobillerini götürmeden önce FSD’nin yeteneklerini anlatan bir demo yapılmasını zorunlu hâle getirmişti.

Şirket bir süre önce aylık ödemeli FSD aboneliğinin fiyatını da aşağıya çekmişti. “Denetimli” FSD olarak adlandırılan bu paket için artık her ay 199 dolar yerine 99 dolar ödemek gerekiyor. Şirket hafta sonu ABD’de Model Y, X ve S’nin başlangıç fiyatlarında 2 bin dolarlık bir indirime giderken, Türkiye için de daha uygun fiyatlı bir Model Y’nin satışına başlamıştı. Bu hamlelerin birbirleriyle bağlantılı olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER