Teknoloji

iPhone X Plus’a ait olduğu söylenen ekran paneli internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni iPhone modellerini eylül ayından önce tanıtması beklenmiyor. Ancak bu durum dedikodu ve sızıntıların etrafta dolaşması için bir engel teşkil etmiyor. Apple’ın 2018 model iPhone’larıyla ilgili sızıntılar bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde yer buluyor. Bu sızıntıların en yenisinin merkezinde ise iPhone X Plus duruyor.

Apple’ın mevcut amiral gemisi iPhone X’un 6.5 inç ekranlı versiyonu üzerinde çalıştığına dair haberler bir süredir konuşuluyor. Şirketten henüz bu konuda doğrulayıcı bir işaret gelmezken, güvenilirliği tartışmalı kaynaklardan gelen yeni paylaşımlar da dedikodu kazanının altına atılan odun işlevi görüyor.

Apple’ın iPhone X’un halefi için iki farklı ekran boyutu sunmaya hazırlandığına dair haberler ilk olarak geçtiğimiz kasım ayında gündeme gelmişti. Dolayısıyla X Plus, tamamen bir sürpriz etkisi yaratmıyor. Ancak bu telefona ait olduğu söylenen bir bileşenin görüntülenmesi dikkat çekiyor. İnternete sızan ve X Plus’ın ekran paneline ait olduğu iddia edilen fotoğrafın LG’nin Vietnam’daki ekran üretim tesisinde çekildiği söyleniyor.

iphone x plusLG’nin Apple’ın 2018’de piyasaya süreceği iPhone’lar için OLED ekran üreteceği uzun süredir konuşuluyor. Dolayısıyla sızıntının kaynağı ve daha önceki söylentiler arasında bir paralellik bulunuyor. Ancak son sızıntının kaynağının bir Mac forumu olduğunu belirtmekte ve güvenilirliğine bu açıdan yaklaşmakta fayda var.

Paylaşılan fotoğraflar, iPhone X Plus hakkında bir ipucu vermiyor. Fotoğrafta sadece mevcut iPhone X’un ekranının daha büyüğü olan bir panel görülüyor. Yeni iPhone’lara dair bilgilerin eylül ayı yaklaştıkça somutlaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER