Teknoloji

Facebook sayfaları Instagram ve Twitter’a benzeyecek

facebook sayfaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, ana dili İngilizce olan sayfalar için bir dizi deneysel özelliği test ediyor. Sosyal medya devinin ilk test grubunda ünlüler yer alıyor. Bu yeniliklerden biri, mobil cihazlarda Facebook sayfaları için farklı bir görünüm sunuyor.

Söz konusu yeni görünümde sayfanın adı, tanımı ve takipçi sayısı ön plana çıkarılıyor. Yukarıdaki görselde sağ tarafta görebileceğiniz yeni tasarım, akıllara Instagram ve Twitter’ın profil sayfalarını getiriyor. Bir web sitesinden ziyade sosyal medya profiline yakın duran yeni tasarımda hikayeler de ön plana taşınıyor.

Yeni tasarımda Beğen butonundan ve beğenenlerin sayısının gösteriminden vazgeçilmesi göze çarpıyor. Facebook kullanıcıları bir sayfayı beğendikten sonra takipten çıkabiliyor. Bu da beğeni sayısını güvenilmez bir ölçüm kriterine dönüştürüyor. Sayfanın gönderilerini Haber Kaynağı’nda görenler, takipçi sayısı sayesinde anlaşılıyor.

Facebook sayfaları için yeni bir tasarım sunmanın yanı sıra sayfa yönetici ve sahiplerinin karşısına da farklı yönetim araçları çıkarıyor. Artık bu kullanıcıların kendi kişisel profilleri ve yönettikleri sayfanın paneli arasında geçişi daha kolay olacak. Buna ek olarak, yönetici izinleri de daha hızlı şekilde verilebilecek ve kontrol edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER