Teknoloji

Slack Microsoft’u Avrupa Birliği’ne şikayet etti

slack microsoft teams

Slack ve Microsoft Teams arasındaki kavgada işler kızışacak gibi görünüyor. Slack, Microsoft’u Teams ve Office’i yasalara aykırı biçimde birbirlerine bağladığı iddiasıyla Avrupa Birliği’ne şikayet etti. Şikayet dilekçesinde Microsoft’un Teams’ten çıkılmasını engellediği ve kurumsal müşterilerinden servisin gerçek fiyatını gizlediği de öne sürüldü. Microsoft adına bu tarz suçlamaların tanıdık olduğu söylenebilir. Yazılım devi geçmişte de Internet Explorer’ın Windows’taki konumlandırılması nedeniyle benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

Slack tarafından iletişim ve politikadan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Prince’in imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Ürünümüzün değeri itibarıyla kazandığımızdan eminiz. Ancak müşterilerin istedikleri araç ve çözümleri kullanmasını engellemeye yönelik yasadışı davranışları görmezden gelemeyiz. Slack, Microsoft’un kurumsal e-postadaki egemenliğini, yani Office’in köşe taşını tehdit ediyor. Bu da Slack’in Microsoft’un kurumsal yazılımdaki kilidini tehdit ettiği anlamına geliyor.”

Prince, açıklamasında Slack’in sağlıklı rekabetin önünü açan adil bir mücadele alanı istediğini belirtti. Slack ve Teams arasındaki benzerliklere dikkat çekmekten de geri kalmayan Slack yöneticisi, Microsoft’u eski davranışlarını tekrarlamakla suçladı. Teams’i “zayıf bir kopya” olarak niteleyen Prince, Microsoft’un Teams’i Office’e bağlayarak kendisine avantaj sağlamaya çalıştığını öne sürdü. Slack, Microsoft’un “internet tarayıcısı savaşları” dönemindeki gibi davrandığını iddia ediyor.

Slack, Avrupa Birliği’nden Microsoft’un bir alandaki gücünü başka bir alanda kötüye kullanmasını istiyor. Bu isteğin tekel ve rekabet konusunda oldukça hassas olan Avrupa Birliği’nde nasıl karşılık bulacağını görmek için beklemek gerekiyor.

Slack ve Microsoft arasındaki gerilim, Apple ve Spotify arasındaki kavgayı hatırlatıyor. Spotify da Apple’ı App Store’u kullanarak Apple Music’e avantaj sağladığı gerekçesiyle Avrupa Birliği’ne şikayet etmişti. Avrupa Birliği hâlihazırda bu şikayet nedeniyle Apple hakkında bir soruşturma yürütüyor. Dolayısıyla Microsoft’un da bir Avrupa Birliği soruşturmasıyla karşı karşıya kalması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER